16.10.12 | Actueel

Blik op Scherp genomineerd

KWS Infrabouw en Arboriginals zijn genomineerd voor de Goede Praktijken competitie voor een gezonde en veilige werkplek met "BLIK OP SCHERP".

Tijdens de vijf "BLIK OP SCHERP" veiligheidsevents begin 2012, waaraan ongeveer vijfhonderd leidinggevenden van KWS Infrabouw deelnamen, is de verandertool "BLIKOPENER" geïntroduceerd als een van de middelen om de veiligheidscultuur te verbeteren. "BLIKOPENER" is een beveiligde internetapplicatie waarbij met behulp van, door de medewerkers op het werk genomen foto's  van veilige en onveilige situaties, elkaars blik continue scherp en fris wordt gehouden en verbeteracties worden afgesproken en bewaakt. Het is een nieuwe vorm van werkoverleg / toolboxmeeting,


De "BLIK OP SCHERP" veiligheidsevents en de verandertool "BLIKOPENER" zijn in nauwe samenwerking met het bedrijf Arboriginals ontwikkeld.

Op 25 oktober worden tijdens een conferentie in Nederland alle genomineerden gepresenteerd en de winnaars bekend gemaakt. De winnaars doen weer mee aan de Europese competitie.


De Europese Awards voor "Goede Praktijken" zijn een centraal onderdeel van de campagne "Een gezonde werkplek ". De campagne wordt gecoördineerd door het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) en zijn partners in de 27 lidstaten van de EU en daarbuiten. Deze competitie is een onderdeel van het Europese campagne "Samen sterk voor preventie". Dit jaar is het thema (voor inzending Goede Praktijken): samenwerking tussen managers en werknemers rond risicopreventie.

Onlangs ontvingen KWS Infrabouw en Arboriginals bericht van de nominatie. In totaal zijn er vijf Goede Praktijken genomineerd, waarvan drie in de categorie meer dan 100 werknemers en twee in de categorie minder dan 100 werknemers.

Op 25 oktober 2012 zullen tijdens de conferentie drie prijzen worden uitgereikt, één vakjury prijs voor kleine bedrijven,  één vakjury prijs voor grote bedrijven en branche-initiatieven, en de publieksprijs.


De eerste twee prijzen zijn inmiddels bepaald door de jury maar nog niet bekend gemaakt. De publieksprijs zal op 25 oktober 2012 bepaald worden.

In dit kader zal er tijdens de conferentie door elke genomineerde een korte presentatie worden gehouden. Vervolgens zal het publiek haar stem uitbrengen en zo bepalen wie de winnaar is van de publieksprijs.

De bekendmaking van de publieksprijs en de Goede Praktijken competitie met aansluitend de prijsuitreiking is de feestelijke afsluiting van de dag en zal tussen 16.00 en 17.00 door Staatssecretaris van SZW, Dhr. De Krom plaatsvinden. Daarna kan de pers nog vragen stellen aan de prijswinnaars en de genomineerden.

Links

Meer weten?

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.