05.11.12 | Actueel

Bouw- en infrasector tekenen intentieverklaring veilig werken

Een brede coalitie van bouw- en infrastructuurbedrijven heeft afspraken gemaakt over veiligheid op de werkvloer. Topvertegenwoordigers van de bedrijven hebben vandaag hun handtekening gezet met als doel het aantal ongevallen nog verder terug te dringen. De partijen om wie het gaat zijn: KWS Infra met moederbedrijf VolkerWessels, BAM, Heijmans, Ballast Nedam, Dura Vermeer, Strukton, TBI, ProRail, Rijkswaterstaat, Rijksgebouwendienst, Ministerie van Defensie, ACTA, KIVI NIRIA, AKD advocaten en notarissen en UNICA.
Governance code

Governance code

De intentieverklaring is de start om te komen tot een Governance Code. Deze leefregels en spelregels bieden de aannemers en dienstverleners en hun opdrachtgevers een transparant en uniform kader. Dit moet zorgen voor grotere samenwerking en uniformering. Door dit gezamenlijk te doen kunnen partijen veel meer bereiken dan ieder alleen.

Onderwerpen die in de Governance Code aan bod komen zijn onder andere risicobenadering, werkwijze, opleiding en training, persoonlijke beschermingsmiddelen en het toezicht.

Ongevallen

In de afgelopen tien jaar zijn 325 ongevallen gebeurd in de grond-, weg en waterbouw. Dit blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW. Van de 340 slachtoffers van deze ongevallen zijn 18 werknemers overleden en hebben er 118 blijvend letsel overgehouden.

Intentieverklaring voor KWS Infra en VolkerWessels

Deze intentieverklaring sluit heel goed aan bij het veiligheidsbeleid van  KWS Infra en VolkerWessels waar de focus ligt op het verbeteren van de veiligheidscultuur. Op dit moment worden er in samenwerking met de werkvloer bij VolkerWessels veiligheidswaarden en -richtlijnen ontwikkeld. Het doel is te komen tot een eigen veiligheidsstandaard en -cultuur. Daarnaast worden er workshops 'Safety & Mindset' gegeven aan onze medewerkers. Veiligheid blijft een belangrijk speerpunt en wij ondersteunen elk initiatief dat de veiligheid vergroot.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.