04.04.12 | Actueel

Eerste full service cradle-to-cradle kantorenpark in Hoofddorp

Update 15 december 2011: Het BSS inspiratiehuis 20/20 op Park 20/20 in Hoofddorp is geopend. Park 20/20 is het eerste full service Cradle to Cradle geïnspireerde kantorenpark in Nederland.

 

 

Update 4 mei 2010

In Hoofddorp is de eerste steen gelegd voor de bouw van het cradle-to-cradle bedrijventerrein Park 20|20 in Hoofddorp.

Update 23 juli 2009

Zo, het eerste Nederlandse Cradle to Cradle kantoorpand van Nederland is al verhuurd, voor het wordt opgeleverd. BSH Huishoudapparaten zal naar verwachting in het vierde kwartaal 2011 het pand dat gevestigd zal worden in het gloednieuwe kantorenpark Park 20|20 in Hoofddorp in gebruik nemen.

 

Vijf topmerken op het gebied van huishoudelijke apparatuur, Bosch, Siemens, Gaggenau, Neff en Solitaire, samengebracht onder BSH Huishoudapparaten zullen het pand van architect William McDonough, bedenker van het cradle-to-cradle (C2C) principe. Het kantoorpand onderscheidt zich nadrukkelijk van bestaande bouw en is uniek in Nederland.

Cradle-to-cradle geeft de gedachte weer dat alle gebruikte materialen hergebruikt kunnen worden of teruggegeven aan de natuur. Zo ontstaat een oneindige kringloop; "Afval is voedsel" stelt grondlegger William Mc Donough. Samen met projectontwikkelaar Delta Development, VolkerWessels en Reggeborgh Group, is hij nauw betrokken bij Park 20/20.

 

Bron: Park 20/20

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.