26.03.13 | Actueel

Dierenpark Emmen geeft oude bruggen nieuw leven

Twee bruggen van elk 30 meter lang zijn aangekomen op het terrein van Dierenpark Emmen. De bruggen zijn bedoeld voor de thematisering van het nieuwe park, dat in 2015 de poorten opent.
Dierenpark Emmen

Secundaire bouwmaterialen

De aankoop van de twee bruggen is het resultaat van de zoektocht naar secundaire bouwmaterialen. Eerder deden ze dienst als voetganger- en fietsbruggen bij de Floriade en in het duurzame bedrijvenpark 20|20 in Hoofddorp. In het park worden zoveel mogelijk secundaire, lokale en biobased bouwmaterialen ingezet.

Sfeer en thematisering

De parkontwerpers zijn erg blij met de bruggen. Zonder grote aanpassingen kunnen ze als authentieke onderdelen in de omgeving worden geplaatst. Alles, maar ook alles in het park levert een bijdrage aan de sfeer en thematisering van de parkonderdelen. Herbruikbare materialen en objecten lenen zich hier uitstekend voor.

Start bouw

Dierenpark Emmen en VolkerWessels bereiden de bouw van een geheel nieuw park in Emmen voor. Binnen een maand worden de eerste bomen geplant om van zoveel mogelijk groeiseizoenen gebruik te maken. In mei beginnen de eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden.

Gerelateerde items:

Nieuws

   Meer nieuws»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.