14.02.12 | Actueel

Don Berghuis kazerne

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft op vrijdag 10 februari de brandweerkazerne ‘Don Berghuis' aan de Butaanweg in het Botlekgebied geopend. Deze nieuwe kazerne ligt direct langs de A15, waar dagelijks vele duizenden vrachtauto's met een gevaarlijke lading passeren. Het bijzondere van deze kazerne is dat op het terrein een speciale veiligstelplaats aanwezig is.

Samenwerking

De totale infrastructuur bij deze kazerne is gerealiseerd door Timmer-Verzijl, met medewerking van KWS Infra en VSM (leveren en aanbrengen van de staalconstructie ten behoeve van de veiligstelplaats). Een bijzonder staaltje werk, zeker gezien de ligging van de kazerne. Deze ligt lager dan de omliggende wegen en ook de aanwezigheid van vele (pijp) leidingen in het Botlek gebied maakten dit een gecompliceerd project. Aan de bouw hebben ook andere VolkerWessels-bedrijven, zoals Bouwonderneming Goossen, VolkerWessels Telecom en Visser & Smit Hanab, meegewerkt; een samenwerking op diverse fronten.

Aanvulling op VolkerWessels

Dat Wilchem BV een aanvulling is voor VolkerWessels blijkt uit de opening. De nieuwe veiligstelplaats is na het doorknippen van het lintje in gebruik genomen met de lekbak van Wilchem BV. De veiligstelplaats in de Botlek biedt hulpverleners de mogelijkheid om vrachtwagens en/of containers naar een veilige plaats af te voeren na een calamiteit, zodat een en ander veiliggesteld of overgepompt kan worden op een vloeistofdichte locatie. De uitwijkmogelijkheid bevordert uiteraard de doorstroming van het verkeer na een eventuele calamiteit.

Toenemende kans ongevallen

Met de uitbreiding Tweede Maasvlakte, en de daarbij behorende halen en brengen van vele extra containers, zal de kans op een ongeval op de A15 aanzienlijk toenemen. Juist hiervoor is de mobiele lekbak container snel beschikbaar en is de veiligstelplaats speciaal ingericht. Kortom, hiermee worden twee vliegen in één klap geslagen.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.