22.04.14 | Actueel

Efficiënte inzet anti kijkfile scherm / flexscreen

Een ongeval op de A16 bij Rotterdam Centrum heeft ertoe geleid dat de gehele afrit afgesloten diende te worden. Dit met lange kilometers file tot gevolg. Kijkfile door ongevallen kost onze Nederlandse staat vele miljoenen op jaarbasis. Het flexscreen een anti kijkfile scherm voorziet in de behoefte om deze kijkfiles tot het verleden te laten behoren.

Flexscreen / Anti kijkfile scherm

Het scherm (100 meter schermpanelen op een aanhanger) wordt al enige jaren ingezet bij incidenten die de aandacht van de automobilist opeisen. Vandaag was weer zo'n succesdag voor dit scherm. Vanaf melding stond het scherm met ongeveer een half uur.

 

Op de aanrijdende parallelrijbaan (waar het ongeval gebeurd was) stond al file doordat de gehele afrit Rotterdam Centrum afgesloten was door het incident. Op de andere rijbanen (hoofdrijbaan links, hoofdrijbaan rechts en parallelrijbanen rechts) had door dit incident zomaar een gigantische file kunnen ontstaan. 

Om u een beeld te schetsen: het kost onze maatschappij ongeveer 10 miljoen euro op jaarbasis.

 

De inzet van deze schermen zou, volgens Wilchem, nog breder getrokken kunnen worden. Momenteel wordt niet bij ieder kijkgevoelig incident gebruik gemaakt van dit scherm terwijl iedere inzet een succesverhaal is.

 

 

Gerelateerde items:

Projecten

   Alle projecten»

Snel inzetbaar flexibel scherm: flexscreen

Bekijk project»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.