Feestelijke ingebruikname HERA-System

Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen (CDA) opende maandag 10 september, met veel tamtam, het HERA-System (Highly Ecological Recycling Asphalt System) op de AsfaltCentrale Rotterdam (ACR). Zijn toespraak benadrukte het samengaan van groei en groen. ,,Het getuigt van lef, ondernemerschap, visie en doortastendheid als bedrijven als VolkerWessels, KWS Infra en VSM juist in deze economische tijd investeren in een dergelijke grootschalige innovatie. Zo bouw je de winst voor de toekomst", aldus Verhagen.

Naast de genoemde bedrijven zijn ook Schiphol Grounds en het Zwitserse bedrijf Amann nauw betrokken bij de ontwikkeling. Managing director van Schiphol theGrounds,  Jonas van Stekelenburg is  trots en verheugd dat Schiphol mede de startbaan vormde voor het HERA-System. ,,Onlangs is een proefvak van honderd procent gerecycled asfalt op Schiphol aangelegd. Wij zijn grootverbruiker van asfalt en onze belangrijkste drijfveer is toch vooral kwalitatief beter en groener asfalt en dat wordt bereikt met de recycling methode van het HERA-Sytem ."  

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.