26.04.13 | Actueel

Heiwerk 2 kilometer lange landtunnel A4 van start

Nu de getroffen voorbereidingen voltooid zijn, is de combinatie A4all op donderdag 11 april begonnen met het heiwerk van de circa twee kilometer lange landtunnel. De 4000 stuks vibro- en prefabbetonpalen hebben samen een totale lengte van een kleine honderd kilometer. De palen gaan in een periode van 3,5 maand worden geheid. Om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden zo min mogelijk overlast voor de omgeving veroorzaken, wordt er gewerkt met geluidmantels en zijn, in de vorm van gestapelde zeecontainers, zogeheten zichtschermen aangebracht. De werkzaamheden worden tussen 08:00 uur tot maximaal 19:00 uur uitgevoerd.

Landtunnel

De heipalen vormen de basis voor de twee kilometer lange landtunnel, die onderdeel uitmaakt van de nieuw aan te leggen zeven kilometer lange snelweg van Delft tot aan het Kethelplein bij Schiedam. In opdracht van Rijkswaterstaat legt het consortium A4All, bestaande uit VolkerWessels, Heijmans en Boskalis deze snelweg aan. Van de zeven kilometer wordt 2,6 kilometer van de nieuwe weg half verdiept aangelegd (vanaf Delft). Hierna volgt 1,4 kilometer verdiepte weg tot aan de bebouwing bij Vlaardingen en Schiedam. Daar zal de snelweg in de landtunnel verdwijnen. Na de landtunnel kruist de A4 het knooppunt Kethelplein om vervolgens aan te sluiten op de bestaande A4 naar de Beneluxtunnel en de A20. Op de A4 tussen de Kruithuisweg in Delft en de Beatrixlaan in Rijswijk worden dubbellaags zoab en verkeerssignalering aangebracht.

Minder reistijd

De A4 Delft-Schiedam gaat de overvolle A13 ontlasten en vermindert de overlast van sluipverkeer op lokale wegen. De reistijd tussen Den Haag en Rotterdam zal flink afnemen. Bovendien wordt het netwerk robuuster, omdat er bij een ongeval of werkzaamheden een alternatieve route is. Op een gemiddelde werkdag zullen circa 128.000 motorvoertuigen per etmaal gebruik maken van de A4 Delft-Schiedam.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.