14.11.14 | Actueel

Hogesterktebeton Galecopperbrug (A12)

1e fase Hogesterktebeton uitgevoerd. 

 

 

 

 

  

dek011

BKB Infra heeft in opdracht van de Combinatie Galecom de eerste fase van hogesterktebeton (HSB) aangebracht. Nadat op de zuidelijke parallelbaan de reparaties aan het stalenbrugdek en de hechtlaag was aangebracht, is BKB Infra met haar werkzaamheden gestart. Na de bevestiging van de rand- en middenstel profielen op het brugdek, is de dwars- en langs wapening gelegd en verbonden met het brugdek.

Na de controle meetwerk is vervolgens in vier fase machinaal het hogesterktebeton mengsel met behulp van de Wirtgen SP1600 paver verwerkt. De paver is voor het project Galecopperbrug gemodificeerd voor het invoeren van het HSB mengsel, door het toepassen van een centrale transportband en een verdeelinrichting. Achter de paver wordt de HSB afgewerkt met een super smoother en het oppervlakte afgedekt m.b.v. een foliemachine. Ter afronding van deze fase zijn op vier locaties in handwerk de aansluitingen op de voegovergangsconstructies gemaakt.

 

Na het aanbrengen van een slijtlaag en de wegmarkering is de zuidelijke parallelbaan weer door het verkeer in gebruik genomen.

Fotografie: Ton Borsboom i.o.v. Rijkswaterstaat

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.