31.01.13 | Actueel

In het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen

Dat Wilchem door haar activiteiten iedere opdracht al maatschappelijk verantwoord/betrokken onderneemt is geen nieuws meer. Dat we ook echt inzetten en vrijwillige initiatieven tonen blijkt uit het onderstaande nieuws wel.

Support Clean draagt bij aan schoon parcours!

Dordrecht - Vandaag was het zover het parcours zou worden schoongemaakt door onze nieuwe sponsor Wilchem uit Papendrecht en met name hun dochteronderneming Support Clean B.V. Al jaren is het schoonmaken van ons parcours in het voorjaar na het veldritseizoen een hele opgave, in het verleden werd er met hulp van de brandweer en vele vrijwilligers het gehele parcours geboend, een behoorlijke klus. Ook vele andere opties zijn uitgeprobeerd met veegwagens en machines maar het was nog altijd niet tot volle tevredenheid van de "IJsmeester" van De Mol. Dit keer is hij echter zeer enthousiast met het schoonmaak resultaat van Wilchem die vandaag het parcours onder handen heeft genomen met hun speciale wagen.

 

http://www.drcdemol.nl/

Introductiecursus VolkerWessels

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen - vast onderdeel in opleidingsprogramma VolkerWessels

ZEIST - In de driedaagse introductiecursus van VolkerWessels is de donderdagmiddag inmiddels een vaste middag om een MBO-klus op te pakken. Een geslaagde manier om de medewerkers via een betrokken ondernemen activiteit kennis te laten maken met de kernwaarden van VolkerWessels.

Het trainingsprogramma van VolkerWessels Academy is bedoeld om elkaar over de grenzen van de eigen organisatie heen, te leren kennen, te kunnen vinden en te kunnen samenwerken. Juist de ontmoeting met de verschillende doelgroepen en maatschappelijke organisaties geeft hen een bredere kijk op de lokale samenleving en de mogelijkheid over de grenzen van hun directe vakgebied te kijken. Donderdagmiddag 17 januari brachten ze een bezoek aan trans 1 en 2 van afdeling Roosenburg in Den Dolder en aan kinderboerderij de Schaapskooi in Bilthoven.

Bij Altrecht ging 9 man sterk aan de slag in de woonkamers voor het verven van de wanden en vensterbanken. Het nuttige werd met het aangename afgewisseld, in de korte pauze werd de groep getrakteerd op zelfgebakken appeltaart van één van de Altrecht cliënten en kreeg men inzicht in de problematieken van de Roosenburg cliënt. Ieder kreeg letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van de ander.

Kinderboerderij De Schaapskooi ligt midden in Bilthoven en wordt geëxploiteerd door Reinaerde. Professionele medewerkers bieden begeleiding aan 10 cliënten. Om de Schaapskooi voor de omwonenden en kinderen voor het nieuwe jaar "startklaar" te maken, staken 12 VolkerWessels samen met de Reinaerde cliënten hun handen uit de mouwen.

De ontmoetingen zijn door Samen voor Zeist tot stand gebracht. Samen voor Zeist inspireert, activeert, implementeert Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO), zij handelt vanuit de gedachte dat Betrokken Ondernemen voor alle partijen toegevoegde waarde heeft.

 

Wilchem neemt eveneens deel aan bovenstaande cursus en tevens aan de Maatschappelijk betrokken onderdelen.

 

ing. L.V.M. de Jong (Lionel): "een dag om niet te vergeten" 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.