23.01.12 | Actueel

Merwedebrug A27 in acht uur hersteld

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari zijn door inzet van 6 VolkerWessels-ondernemingen succesvol de rij-ijzers vervangen op de Merwedebrug in de A27. Deze operatie is in één week succesvol voorbereid en uitgevoerd door een gezamenlijke inspanning van VolkerInfra, VolkerRail, Wilchem, KWS Infra,Volker Stevin Materieel en Smits Neuchâtel. Tijdens de reparatie was de A27 volledig afgesloten.

Onderhoudscontract

VolkerInfra - Van Oord Vaarwegen Zuid-Holland voert het integraal onderhoud uit aan de vaarwegen van RWS Zuid-Holland. Binnen dit contract valt het vast onderhoud aan de beweegbare bruggen van Zuid-Holland. In de nacht van 11 op 12 januari werden wij gebeld door RWS voor een storing op de Merwedebrug nabij Gorinchem. Het rij-ijzer aan de klep van de brug was losgeraakt. Bij aankomst bleek het rij-ijzer volledig verrot te zijn. Het bleek niet mogelijk om de situatie direct te herstellen en is besloten om het rij-ijzer volledig te vervangen. Hier zat spoed achter daar deze loszittende constructie in de rijbaan zit waar dagelijks veel verkeer over heen gaat. Per dag zo'n 100.000 voertuigen.

Verkeersmaatregelen

Voor het herstellen van de rij-ijzers moet de brug een halve meter open staan. Daar de brugklep uit één gedeelte bestaat dient de gehele brug afgesloten te worden voor verkeer. Om de brug af te sluiten zijn de benodigde verkeersmaatregelen getroffen. Wegafsluitingen, omleidingroutes aanbrengen, vooraankondigingen op tekstkarren en borden en twee veerponten ‘s nachts laten varen voor het locale langzame verkeer. Ook is een noodhulppost ingericht aan de zuidkant van de brug omdat het ziekenhuis van Gorinchem tijdelijk niet bereikbaar was.

In 8 uur

De rij-ijzers zijn geprefabriceerd en van een slijtlaag voorzien. De oude rij-ijzers inclusief de vulplaten zijn verwijderd en de nieuwe vulplaten en rij-ijzers zijn gemonteerd. In acht uur tijd is deze spoedklus geklaard door een gezamenlijke inspanning van :
• zeven monteurs van VolkerRail;
• verkeersmaatregelen Noordkant door Wilchem;
• verkeersmaatregelen Zuidkant: KWS Infra Zwijndrecht / Wilchem;
• tijdelijk materieel voor verkeersmaatregelen door Volker Stevin Materieel;
• tijdelijke bebording: Traffic Service Nederland;
• slijtlaag op Rij-ijzers door Smits Neuchatel;
• VolkerInfra voor coördinatie / werkvoorbereiding / contact met RWS.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.