27.09.12 | Actueel

Minister Opstelten opent Truckparking Rotterdam

Minister Ivo Opstelten heeft officieel de Truckparking Rotterdam geopend. Dat gebeurde op Truckparking Waalhaven aan de Beatrix de Rijkstraat, goed voor 124 parkeerplaatsen. Truckparking Rotterdam, gebouw en beheert door VolkerWessels bedrijven KWS Infra, Vialis, Holland Systemen en PCH, bestaat verder nog uit twee bewaakte parkeerplaatsen in de Botlek - bij het distripark en bij Restaurant de Punt - van ieder 85 parkeerplaatsen. 

Veilige haven

Truckparking Rotterdam past in het streven van het Havenbedrijf naar een veilige en efficiënte haven. Het biedt een comfortabele rustplek voor chauffeurs en lading met WiFi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte en sanitaire voorzieningen. Een abonnement kost € 1980,- per truck per jaar. Overdag is het verblijf van de vrachtwagens gratis.

Veilig alternatief

Diefstal van vrachtauto's en lading veroorzaakt in Nederland jaarlijks 350 miljoen euro schade. Ook de Rotterdamse haven heeft hiermee te maken. Jaarlijkse bezoeken honderdduizenden vrachtwagens de Rotterdamse haven om lading te brengen of te halen. Een deel van de chauffeurs moet in het gebied wachten of zelfs overnachten. Omdat andere parkeervoorzieningen onbewaakt zijn, komt veiligheid van chauffeurs en hun lading in het geding. Ook trekt de concentratie van wachtende chauffeurs een zware wissel op bestaande - veelal openbare - ruimte en voorzieningen in de haven (denk aan overlast en slijtage).

Truckparking Rotterdam

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.