18.07.14 | Actueel

Opdrachtgevers helpen met Mini-PPS

Met het samenwerkingsverband VolkerLink (KWS Infra, Vialis, Van Hattum en Blankevoort) gaat VolkerWessels aan de slag met PPS voor gemeenten, provincies en waterschappen in de openbare ruimte. Dit conform het DBFM-principe zoals bij grote projetcen, maar zonder de hoge kosten die hiermee gepaard gaan. Besparingen voor de opdrachtgever tot 25 procent zijn haalbaar.

Financiering

De opdrachtgever betaalt via een vaste beschikbaarheidsvergoeding de realisatie en het onderhoud gedurende de looptijd van de overeenkomst. De opdrachtgever hoeft dus op voorhand geen grote investering te doen. De eventuele financiering van het project komt tot stand via een exclusieve samenwerking met Bank Nederlandse Gemeenten.

Totale ontzorging

De Mini-PPS is een snelle, goedkope, eenvoudige manier om samen totale projecten (die onmogelijk leken) waar te maken, waarbij verder gekeken wordt dan de realisatie: totale ontzorging.

Column

Aanleiding voor het ontwikkelen van de Mini-PPS is, dat decentrale overheden meer taken krijgen en een nieuw wettelijk kader waardoor capaciteit, kennis en middelen steeds schaarser worden. Centraal bij de Mini-PPS staat: samenwerking en eenvoud. Philippe Kemps van VolkerLink heeft in het magazine Grond/Weg/Waterbouw een column geschreven over de eenvoud, prijs en samenwerking die bij een Mini-PPS komen kijken.

 

Klik hier om de column te lezen en hier voor een samenvatting van Mini-PPS volgens VolkerLink.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.