05.11.12 | Actueel

Opening Melkwegbrug

KWS Infra heeft met Volker Staal Funderingen( VSF) een prachtig stukje samenwerk geleverd in Purmerend genaamd; de Melkwegbrug.
De brug verbindt de wijk Wijdevenne met het historische centrum van Purmerend. De opmerkelijke brug zal naast een verbinding ook dienen als versterking van de relatie tussen de twee gebieden. De boog, die twaalf meter boven het water staat, is voorzien van zitplaatsen.  

De Brug

Het ontwerp is geleverd door NEXT architects in samenwerking met Rietveld Landscapes, ABT en IBA. De boogbrug weegt 85 ton, bestaat uit 130 treden en wordt gedragen door een stalen boog. De in twee stukken geleverde boog is binnen twee dagen vastgekoppeld boven het water en zo ook de draaibrug. Naast voetgangers en fietsers zal ook de scheepsvaart gebruik maken van deze brug. In het duister worden de vormen van de brug geaccentueerd door de energiezuinige LED - verlichting. 

De opening

Op zaterdag 13 oktober opende wethouder Hans Krieger onder feestelijke omstandigheden de nieuwe Melkwegbrug.  De opening, die ondanks het slechte weer
ontzettend veel mensen trok, kende een feestelijk programma met optredens van het Stedelijk Orkest, het Amsterdams Havenkoor, Les Tigres en het Popmusical koor. Het publiek nam gebruik van de gelegenheid om de veelbesproken brug zelf te beklimmen. 

De samenwerking

De samenwerking tussen KWS Infra en VSF is erg goed bevallen en heeft daarbij een positief resultaat geleverd aan de gemeente Purmerend en haar bewoners.
VSF heeft de gehele constructie van het project op zich genomen en KWSInfra heeft zorg gedragen voor de riolering, kabels, leidingen, asfalt, tegelwerk en voor de verkeersvoorzieningen.
De gemeente Purmerend is trots en ontzettend tevreden over de uitvoering van de brug. Daarnaast is de brug binnen de gestelde termijn en het gestelde budget opgeleverd.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.