22.05.14 | Actueel

Opening President Kennedylaan Alphen aan den Rijn

In februari is KWS Infra, vestiging Rotterdam gestart met de reconstructie van de President Kennedylaan in Alphen aan den Rijn. Inmiddels is het werk zo goed als gereed: het in slechte staat verkerende wegvak is aangepakt en de verkeerslichten op het kruispunt Kennedylaan – Troubadourweg (nabij winkelcentrum Ridderhof) hebben plaatsgemaakt voor een rotonde.

Oorspronkelijk was het besteksplan om het project in twee fasen uit te voeren en te starten in oktober 2013. Omdat een langdurige stremming van het doorgaande verkeer voor behoorlijk wat overlast zorgt, opperde KWS Infra om het project volgens de LEAN-methode uit te voeren. In het kort komt LEAN werken erop neer dat alle projectonderdelen zodanig op elkaar afgestemd worden dat iedere mogelijke vorm van verspilling, vertraging of oponthoud uit de werkplanning wordt gehaald. Hierdoor kan zo efficiënt mogelijk gewerkt worden. Na goed overleg ging de gemeente akkoord met deze vernieuwende werkwijze, waardoor de planning direct 13 weken ingekort kon worden. In de LEAN planning gingen de werkzaamheden, in plaats van oktober, pas aan het eind van de winter van start, maar bleef de geplande opleveringsdatum in mei ongewijzigd.

De afgelopen maanden hebben, zowel KWS Infra als de gemeente, vol enthousiasme volgens de LEAN methode gewerkt. De nieuw aangelegde rotonde zal voor meer doorstroming en veiligheid zorgen. Ook de duurzame en energiezuinige LED-verlichting en het geluidreducerende asfalt dragen hun steentje bij aan de leefkwaliteit van de omgeving. Op dit moment, enkele dagen voor de geplande oplevering op 28 mei, loopt het project nog steeds op schema en worden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. Na de oplevering rest alleen het plantwerk nog, waarmee gewacht moet worden tot het begin van het plantseizoen in oktober. Door LEAN te werken, is de reconstructie van de Kennedylaan niet in 28 weken, maar in slechts 15 weken volbracht. Hierdoor konden kosten, tijd en vooral overlast voor omwonenden en gebruikers tot een minimum worden beperkt.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.