27.05.14 | Actueel

Renovatie Jutphasebrug van start

In het weekend van 17 en 18 mei is de Combinatie KWS-Mercon (KWS Infra en Mercon) gestart met de renovatie van de Jutphasebrug (1936) over het Amsterdam- Rijnkanaal, gesitueerd tussen Utrecht en Nieuwegein. De stalen constructie wordt hierbij versterkt, brugdek en pijlers ondergaan reparaties en de hele brug wordt opnieuw geverfd. Ook wordt de brug met ongeveer 45 centimeter verhoogd, zodat ook schepen met hogere ladingen onder de brug door kunnen. De renovatie duurt tot eind 2015.

Hulpbrug

Om de verkeershinder gedurende de renovatie te beperken, wordt de Jutphasebrug tijdelijk vervangen door een hulpbrug. De  renovatie zal direct naast de hulpbrug plaatsvinden. Hierdoor blijft de verkeershinder slechts beperkt tot twee wisselweekenden. In het weekend van 17 en 18 mei is de Jutphasebrug in zuidelijke richting op tijdelijke hogere pijlers uitgeschoven, om daar de komende 1,5 jaar gerenoveerd te worden. De hulpbrug is, na het uitschuiven van de Jutphasebrug, per ponton onderlangs de verhoogde Juthpasebrug getransporteerd, om vervolgens op de juist plaats opgevijzeld te worden. De werkzaamheden zijn hier te bekijken in een timelapse.

 

Gedurende het wisselweekend was de scheepvaart slechts enkele uren gestremd. Op maandag 19 mei om 06.00 uur kon het wegverkeer gebruik maken de hulpbrug. Combinatie KWS-Mercon en Rijkswaterstaat kijken dan ook tevreden terug op een succesvol weekend.

KARGO

De renovatie van de Jutphasebrug maakt deel uit van het project Kunstwerken Amsterdam Rijnkanaal Groot Onderhoud (KARGO). Sinds 2011 werkt de Combinatie KWS-Mercon  in opdracht van Rijkswaterstaat aan dit project. Binnen KARGO wordt groot onderhoud gepleegd aan acht bruggen over het Amsterdam- Rijnkanaal, het Lekkanaal en Boven-IJ. Hierbij worden vijf bruggen vervangen en drie bruggen gerenoveerd.

Gerelateerde items:

Nieuws

   Meer nieuws»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.