05.06.13 | Actueel

Retailer Jumbo timmert hard aan de weg en VolkerWessels timmert mee

Op 27 maart 2013 opende de eerste Jumbo XXL in Breda zijn deuren; een supermarkt met een winkelvloeroppervlak van maar liefst 4.800 vierkante meter, exclusief expeditie-, magazijn- en kantoorruimte. Deze ‘hypersupermarkt' heeft een aanzuigende werking op andere winkelbedrijven, zodat ook de rest van de retailruimte in winkelcentrum al op voorhand is verhuurd. Een unicum in deze economisch lastige tijden.

WSP Infra is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het terrein voor het winkelcentrum nabij het NAC Stadion in Breda. Het project omvatte de bouw van een winkelcentrum met kantoren en een Megasupermarkt Jumbo. Van het grasland, dat zich naast het voetbalstadion bevond, is nu niets meer terug te vinden.

Samenwerkende VolkerWessels bedrijven

Op dit project van WSP Infra is de samenwerking tussen de verschillende VolkerWessels bedrijven goed tot uiting gekomen. Van de Ven Bouw & Ontwikkeling, een dochter van VolkerWessels, heeft in een jaar tijd het gebouw opgeleverd. KWS Infra, vestiging Roosendaal heeft alle infra werkzaamheden uitgevoerd en BKB Infra heeft de nodige betonverhardingen gerealiseerd. De antraciet gekleurde lijnconstructies zijn hiervan stille getuigen. Op dit moment is de afbouw van het Stadionkwartier bijna klaar. Het winkelend publiek kan vanaf april terecht op het Stadionkwartier.

Veiligheidsschermen

Tussen het nieuwe winkelcentrum Stada Stores en het Rat Verleghstadion worden in hoog tempo meer dan drie meter hoge stalen ‘flexibele' veiligheidsschermen geplaatst door KWS Infra, vestiging Roosendaal. Met flexibel wordt bedoeld dat de ze open en dicht kunnen. De imposante schermen worden met een kraan op hun plaats gehesen en aan staanders bevestigd die in beton zijn verzonken. De schermen zijn bedoeld om een deel van de parkeerplaatsen af te sluiten en supporterstromen uit elkaar te houden. De gemeente wil zo een goede combinatie van veilig winkelen, voetballen, ontspannen en werken binnen het Stadionkwartier creëren.

KWS Infra Roosendaal heeft onder andere de volgende zaken gerealiseerd: rioleringen, promenade, groenvoorzieningen, zitbanken, bebordingen,  markeringen voetgangersoversteekplaatsen, Jumbo afzetblokken, fietspad, parkeerterrein etc.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.