04.12.13 | Actueel

Schultz zet zandtransport SAAone in beweging

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag de eerste vrachtwagen met zand op pad gestuurd voor de wegverbreding van de A1 en A6 tussen Diemen en Almere. Het werk wordt uitgevoerd door de combinatie SAAone (VolkerWessels, Boskalis en HOCHTIEF, DIF).

SAA One

De wegen worden over een lengte van 23 km verbreed met meerdere rijstroken. Er worden in totaal 60 nieuwe kunstwerken gebouwd, waaronder een tweede Hollandse brug, een flyover en een aquaduct van 65 meter breed bij de Vecht; het breedste aquaduct van Europa.

Grootste infraproject

Het project A1/A6 is na de start van de werkzaamheden aan de A10 Oost/A1 Diemen het tweede deelproject van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA) dat van start gaat. Dit grootste wegenproject van de laatste jaren heeft tot doel de bereikbaarheid en de leefbaarheid in de regio rond Amsterdam te vergroten. Met het project is in totaal 910 miljoen euro gemoeid. Volgens planning is het project in 2020 gereed.

Gerelateerde items:

Nieuws

   Meer nieuws»

Bedrijven

   Alle bedrijven»

Holland Scherm bv

Bekijk bedrijf»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.