17.08.13 | Actueel

Slijtlagenseizoen weer van start!

Voor de bouwvak heeft BRUIL infra al vele vierkante meters slijtlagen aangebracht voor diverse opdrachtgevers. Ook na de bouwvak lopen deze asfaltonderhoudswerkzaamheden verder door.  

view.php?fil_Id=5607

Beperkt onderhoudsbudget?

Steeds meer overheden kampen met verminderde onderhoudsbudgetten. Als gevolg hiervan zien wij een stijging in het aantal vierkante meters slijtlagen voor wegonderhoud. Het aanbrengen van een slijtlaag (ook wel oppervlaktebehandeling genoemd) is een relatief voordelige onderhoudsmaatregel die zorgt voor een verbetering van de stroefheid en het waterdicht afdichten van een asfaltconstructie.

Een oppervlaktebehandeling kan op diverse manieren worden aangebracht: 

1: Enkelvoudige oppervlakbehandeling
Er wordt één keer gesproeid. Direct wordt een laag steenslag aangebracht.

2: Nagestrooide oppervlakbehandeling
Op de in één keer gesproeide laag bindmiddel wordt een laagje split aangebracht. Deze laag wordt met een fijnere steenslag nagestrooid en in het wegdek gewalst.

3: Dubbele oppervlakbehandeling
Een dubbele behandling bestaat uit twee, kort na elkaar aangebrachte, enkele oppervlakbehandelingen. De eerste laag heeft een wat grovere maat, de tweede laag een fijnere gradering.

4: Sandwich constructie
Op het wegdek wordt een open laag steenslag gestrooid. Daar overheen wordt een laag bindmiddel gesproeid, die met een fijnere laag split wordt afgedekt.

(bron: www.asfaltnet.nl) 

 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.