11.09.14 | Actueel

Stabiel resultaat eerste halfjaar VolkerWessels

VolkerWessels, het moederconcern van KWS Infra, presenteert vandaag haar halfjaarcijfers. Onderstaand tref je enkele details en het volledige persbericht.

Financiële positie verder versterkt

 

- Operationeel resultaat (EBITDA) eerste halfjaar: € 74 miljoen (eerste halfjaar 2013: € 63 miljoen)

- Nettowinst eerste halfjaar: € 35 miljoen (eerste halfjaar 2013: € 32 miljoen)

- Omzet eerste halfjaar: € 2,0 miljard (eerste halfjaar 2013: € 2,0 miljard)

- Orderportefeuille juni 2014: € 5,9 miljard (ultimo 2013: € 6,1 miljard)

 

VolkerWessels heeft het eerste halfjaar een solide resultaat behaald. Dit ondanks aanhoudende zorgelijke marktomstandigheden in een aantal sectoren in Nederland. Hoewel de woningmarkt in Nederland wat perspectief lijkt te bieden worden de Bouw & Vastgoed- en de Infrastructuurmarkt nog steeds gekenmerkt door overcapaciteit die zich vertaalt in een onverantwoord laag prijsniveau.

Nederland - Infrastructuur

We zijn begonnen met de ontvlechting van het spoor bij Utrecht Centraal. Dit zorgt voor een betere doorstroming van treinen op het drukst bereden stuk spoor van het land. Ook zijn we volop bezig met de renovatie van de Galecopperbrug. Een project waar verschillende disciplines nauw samenwerken in een technisch en logistiek complexe opdracht. Verder dragen we ons steentje bij aan de bescherming van ons land tegen overstromingen. Zo werken we in het kader van Ruimte voor de Rivier programma mee aan diverse projecten die de waterberging vergroten en de constructies beter beschermen tegen hoog water. Verder hebben we onder andere slimmere verkeerslichtenregeling (BRIK) en een nieuw type geluidsarm asfalt (KonwéCity) geïntroduceerd.

 

Open onderstaand document voor het volledige persbericht. 

 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.