28.05.14 | Actueel

Start mega-operatie Galecopperbrug Utrecht

Op zaterdag 7 juni start de Combinatie Galecom (KWS Infra,Mercon Steel Structures en Hollandia Infra) met de montage van enorme stalen balken in de Galecopperbrug, ofwel de A12 over het Amsterdam-Rijnkanaal. Wie het schouwspel wil bekijken, is 's middags vanaf 13.00 uur van harte welkom op het terrein van Rijkswaterstaat-gebouw Westraven in Utrecht.

Tot eind 2015 renoveert de Combinatie Galecom in opdracht van Rijkswaterstaat de Galecopperbrug, de op één na drukste brug van Nederland. De brug krijgt later dit jaar een nieuw, zwaarder wegdek en om dat te kunnen dragen wordt de brug versterkt met bijna zes miljoen kilo staal. In de vroege ochtend van 7 juni voeren pontons de ruim honderd meter lange stalen balken aan over het water vanaf Krimpen aan den IJssel en Kinderdijk. Drijvende kranen brengen deze 'voorspanliggers' vervolgens aan langs de brug. Een precieze klus: de liggers moeten exact de vorm van de 327 meter lange brug volgen. Bekijk nu alvast de animatie op YouTube over het hele renovatieproces (montage voorspanliggers zichtbaar vanaf 1 minuut).

Programma

De locatie naast Rijkswaterstaat-gebouw Westraven biedt het beste uitzicht om de operatie te bekijken. We staan klaar met een kopje koffie of thee. Ook zijn er medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Combinatie
Galecom aanwezig om vragen te beantwoorden en het schouwspel toe te lichten. We verwachten dat rond 15.00 uur het inhijsen en de montage van de voorspanliggers van start gaat. Adres: Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht. Wie met de auto komt, moet parkeren in P&R Westraven. Bordjes leiden de bezoekers vervolgens naar het uitzichtpunt langs het kanaal (Gelderlantlaan).

Gerelateerde items:

Nieuws

   Meer nieuws»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.