06.03.13 | Actueel

Uit Markant: Combinatie N201 zet ervaring en kennis voort

KWS Infra, vestiging Amsterdam-Heerhugowaard werkt sinds februari 2011 aan de realisatie van de meest oostelijke vernieuwing en verbreding van de N201 tussen de rijksweg A4 en Amstelhoek. Met GMB (Groep Midden Betuwe)  en VolkerWessels-ondernemingen Volker Staal & Funderingen en Holland Scherm vormt KWS Infra de combinatie N201.
De provincie Noord-Holland werkt samen met gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, De Ronde Venen en Uithoorn aan de vernieuwing en verbreding van de N201. Het project zorgt voor een verbetering van de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied.
Zoals gezegd, werkt de combinatie N201 aan het meest oostelijke deel van de vernieuwde provinciale weg. Dit project,  Omlegging Amstelhoek genaamd, verbindt het project Omlegging Aalsmeer-Uithoorn, beide onderdeel van het Masterplan N201+, met de bestaande N201 in de gemeente De Ronde Venen. De totale lengte van het tracé bedraagt ongeveer 2,5 kilometer.
Om de Amstel te kunnen passeren, wordt er gebruikt gemaakt van een aquaduct. De aquaduct, wat van essentieel belang is van dit project, wordt tien meter breed. Op het diepste punt ligt de weg van het aquaduct bijna tien meter onder NAP (Normaal Amsterdams Peil) De totale lengte van het aquaduct is ongeveer 350 meter. Het aquaduct krijgt één rijstrook per rijrichting.  
KWS Infra verzorgt namens de combinatie het grondwerk en het asfalteren van het hele tracé. Voor de realisatie van het aquaduct doet GMB het betonwerk en techniek en Volker Staal & Funderingen het hei -en staalwerk. Holland Scherm is verantwoordelijk voor het aanleggen van duikers en de Veetunnel. Dit is een tunnel onder de weg door, speciaal voor de boer en zijn vee.
De vier ondernemingen hebben in het verleden meerdere malen met succes samengewerkt  De ervaring en kennis wordt meegenomen en gebruikt tijdens het gehele Masterplan N201+ project. Als alles volgens planning verloopt, zal project Omlegging Amstelhoek eind 2013 afgerond zijn.

Gerelateerde items:

Bedrijven

   Alle bedrijven»

KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard

Bekijk bedrijf»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.