06.03.13 | Actueel

Uit Markant: De Melkwegbrug: een prachtig stukje samenwerking

KWS Infra, vestiging Amsterdam-Heerhugowaard heeft met zusterbedrijf Volker Staal en Funderingen (VSF) in Purmerend een prachtig stukje samenwerking opgeleverd: de Melkwegbrug. Deze opvallende brug zorgt voor een snelle verbinding tussen de wijk Wijdevenne en het historische centrum van Purmerend. Naast het gebruik van fietsers en wandelaars, blijft door het lage brugdeel ook scheepsvaart mogelijk.

Het ontwerp is geleverd door NEXT architects in samenwerking met Rietveld Landscapes, ABT en IBA. De boogbrug weegt bijna negentig ton, bestaat uit 136 traptreden en wordt gedragen door een stalen boog. De in twee stukken geleverde boog is binnen twee dagen vastgekoppeld boven het water en zo ook de draaibrug. In het duister worden de vormen van de brug geaccentueerd door de energiezuinige LED-verlichting.
De samenwerking tussen KWS Infra en VSF heeft een positief resultaat geleverd aan de gemeente Purmerend en haar bewoners. VSF heeft de gehele constructie van het project op zich genomen en IJbouw heeft een ondersteunende rol gespeeld in de uitvoering ervan. KWS Infra heeft zorg gedragen voor de riolering, leidingen, asfalt, straatwerk en de verkeersvoorzieningen. Beide partijen profiteerden maximaal van elkaars expertise om tot een goed resultaat te komen. Gemeente Purmerend is trots en  tevreden over de realisatie van de brug. De Melkwegbrug is een Design & Construct contract met meerjarig onderhoud.

Gerelateerde items:

Bedrijven

   Alle bedrijven»

KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard

Bekijk bedrijf»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.