04.06.13 | Actueel

Uit Markant: KWS Infra knapt centrum Varsseveld in honderd werkdagen op

KWS Infra, vestiging Zwolle heeft eind april de herinrichting van het centrum van Varsseveld opgeleverd. Het werk is aangenomen op EMVI (economisch meest voordelige inschrijving).  KWS Infra diende niet de laagste prijs in, maar door het Plan van Aanpak (PvA) en de planning, die van tevoren zijn beoordeeld, kwam KWS Infra door de behaalde score toch als beste uit de bus.
Vanwege de locatie van het project in het centrumgebied van Varsseveld was de bereikbaarheid tijdens de uitvoering een belangrijk uitgangspunt voor KWS Infra bij het opstellen van het PvA. Door het verkeer te allen tijde tenminste een halve rijbaan in een eenrichtingssysteem ter beschikking te stellen, kunnen omwonenden en andere belanghebbenden altijd hun gewenste bestemming in het centrum van Varsseveld bereiken.
Ook de planning van honderd werkbare dagen scoorde goed bij de opdrachtgever, gemeente Oude IJsselstreek. In een centrumgebied heeft een project als dit veel invloed op de bedrijfsvoering van de ondernemers ter plaatse. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft KWS Infra een omgevingsmanager ingezet, die de contacten met de winkeliers onderhoudt en, waar nodig, de dreiging van eventuele problemen vooraf probeert te ondervangen.
Het werk omvat het verwijderen van 8.500 m2 gebakken straatstenen en het weer aanbrengen van 9.200 m2 nieuwe gebakken stenen. Omdat de hoogtes van het straatwerk, kolken en banden veranderden, worden de fundering en de straatlaag deels opnieuw aangebracht. In totaal vervangt KWS Infra zestig straatkolken en sluit deze opnieuw op het riool aan. Voor het Borghuis (cultuurhuis) realiseert KWS Infra een geheel nieuw plein met bijbehorende trappenpartij en er moeten diverse keermuren gemetseld verreizen. Eind april heeft KWS Infra, vestiging Zwolle het project opgeleverd. Mooi op tijd voor de feestelijkheden op Koninginnedag.

Gerelateerde items:

Bedrijven

   Alle bedrijven»

KWS Infra, vestiging Zwolle

Bekijk bedrijf»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.