20.11.13 | Actueel

Uit Markant: KWS Infra realiseert load-out van transformatorplatform DolWin alpha voor Heerema Zwijndrecht B.V.

KWS Infra, vestiging Zwijndrecht heeft in opdracht van Heerema Zwijndrecht B.V. de tijdelijke en definitieve voorzieningen gerealiseerd ten behoeve van het transformatorplatform ‘DolWin alpha'.
Het platform is in de hal van Heerema in segmenten gebouwd. In verband met de beperkte hoogte in de hal zijn de verschillende delen op de buitenlocatie gemonteerd. Gezien de enorme omvang (62 x 42 x 42 meter) en het gewicht (> 9.000 ton) van het platform was het een hele operatie om dit gevaarte richting de kade en uiteindelijk op een ponton te krijgen.

Voor KWS Infra bestonden de werkzaamheden uit het gefaseerd aanbrengen van ruim 20.000 ton freesasfalt als tijdelijke fundering, ruim 850 stuks dragline schotten en 985 stuks rijplaten, zowel in dehal als op het buitenterrein. De civiele aanpassingen aan de kade en het plaatselijk uitbaggeren van de Drechthaven hebben er mede voor gezorgd dat 'DolWin alpha' op 17 augustus zijn definitieve locatie heeft bereikt in de Noordzee op circa 75 kilometer ten noorden van het Duitse Borkum.

Het platform is geplaatst door de Thialf, één van de grootste kraanschepen van Heerema. ‘DolWin alpha' gaat de stroom van drie windparken omzetten in gelijkstroom en stuurt het vervolgens naar het hoogspanningsnet van Tennet op het vaste land. Door de ervaring van eerdere load-outs en de goede samenwerking met alle betrokken partijen heeft KWS Infra de tijdelijke en definitieve voorzieningen binnen de planning en naar tevredenheid van de opdrachtgever gerealiseerd. Dit project is weer een goed voorbeeld van de veelzijdigheid van KWS Infra.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.