06.03.13 | Actueel

Uit Markant: KWS Infra realiseert terreinuitbreiding Ames Zwijndrecht

Het toonaangevende autobedrijf Ames, met vestigingen in onder andere Dordrecht, Ridderkerk, Gorinchem en Zwijndrecht heeft een goede relatie met KWS Infra, vestiging Zwijndrecht. In 2010 benaderde Ames KWS Infra om de terreinuitbreiding van hun vestiging in Zwijndrecht uit te voeren.
Het project betrof het inrichten van het terrein rondom het nieuw te bouwen bedrijfspand van Ames. Daarnaast waren aanpassingen rondom het te renoveren bestaande pand langs de A16 nodig. KWS Infra dacht hierbij mee bij het opstellen van het definitieve ontwerp van zowel de riolering als het gehele terrein. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het aanleggen van rioleringen, een vloeistofdichte tankplaats, parkeerplaatsen van elementenverhardingen en rijwegen van asfalt. De wegen zijn voorzien van markeringen en coating. Daarnaast werden erfafscheidingen aangebracht van hekwerk en schanskorven.
De grootste uitdaging bij al deze werkzaamheden  was dat het autobedrijf met onder andere  showroom, occasioncentrum en schadeherstel, altijd bereikbaar zou zijn. Hiervoor zijn de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase van het werk bestond uit het terrein rondom de nieuwbouw en werd in 2011 gefaseerd uitgevoerd, zodat zowel de bouwer van het nieuwe pand als KWS Infra de ruimte hadden om veilig te werken. Daarnaast was de planning van de eerste fase afgestemd op het feit dat de schadeherstel afdeling al vóór oplevering, als eerste in de nieuwbouw zou intrekken en van daaruit verder kon werken.
In 2012 begon de tweede fase. Deze bestond uit het terrein rondom het te renoveren bestaande pand met daarin de garagewerkplaats. Extra aandachtspunt hierbij was dat ook het bowlingcentrum, gevestigd in hetzelfde pand, zo min mogelijk last zou hebben van de werkzaamheden.
Ames en KWS Infra hebben duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Daarom is er besloten het puin van het gesloopte deel van het bedrijfspand ter plaatse te breken en als fundering voor de verhardingen van zowel de parkeerplaatsen als de rijwegen te hergebruiken.
Goed en nauwkeurig overleg tussen Ames, de bouwer en KWS Infra, heeft er toe geleid dat de werkzaamheden met een minimale overlast voor klanten en bezoekers binnen de gestelde tijd zijn uitgevoerd.

Gerelateerde items:

Bedrijven

   Alle bedrijven»

KWS Infra Zwijndrecht

Bekijk bedrijf»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.