05.06.13 | Actueel

Uit Markant: KWS Infra werkt aan onderbouw Uithoflijn in Utrecht

KWS Infra, vestiging Utrecht werkt momenteel aan de realisatie van het werk Uithoflijn HOV om de Zuid deel B van de gemeente Utrecht. De Uithoflijn is een tramverbinding tussen het Centraal Station en een transferium op de Uithof. De Uithof is een gebied in het oosten van Utrecht waar verschillende gebouwen van de Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum en de Hogeschool van Utrecht gevestigd zijn.  De hele trambaan is ruim 7,5 kilometer lang. KWS Infra heeft de onderbouw van deel B aangenomen. Dit deel van de Uithoflijn is 2,2 kilometer lang.
Het werk wordt vanuit de gemeente begeleid door Projectorganisatie Uithoflijn. Deze projectorganisatie is in het leven geroepen om over het hele tracé de onderbouw, de bovenbouw en het transferium te begeleiden. Het werk is aanbesteed op de openbare markt via een traditioneel RAW-bestek. De projectorganisatie wil de bovenbouw van de trambaan over het hele tracé in een bouwteam of via een E&C-contract aanbesteden.

Het werk is verdeeld in drie fases. In elke fase breekt KWS Infra de bestaande fietspaden op en realiseert nieuwe paden. Op de locatie van de opgebroken fietspaden leggen we vervolgens de onderbouw voor de trambaan aan inclusief een systeem voor de drainage. Ook de reconstructie van bestaande wegen, het vervangen van riolering door IT-riool en het vernieuwen van bestaande parkeerplaatsen maken onderdeel uit van de opdracht. In de derde fase slaan we 460 m1 damwand om ruimte te creëren voor de nieuwe trambaan.
Tussen fase 2 en 3 wordt in april 2013 begonnen met de bouw van een brug over de Krommerijn. Zusterbedrijf Van Hattum & Blankevoort is onderaannemer van KWS Infra voor de bouw van deze brug. Ook zijn in het werk zes kruispunten, waar de verkeersregelinstallaties moeten worden vervangen of nieuw moet worden aangebracht. Zusterbedrijf Vialis voert de werkzaamheden aan de openbare verlichting en de VRI's  uit als onderaannemer van KWS Infra, vestiging Utrecht.

De vele fietsers en bussen, die over het tracé van en naar de Uithof rijden, bemoeilijken de uitvoering van de werkzaamheden. KWS Infra leidt de fietsers veilig over het werk en zorgt ervoor dat de bussen zonder vertraging hun bestemming kunnen bereiken.

KWS Infra, vestiging Utrecht is in september 2012 begonnen aan het project en zal in mei 2014 het project opleveren.

Gerelateerde items:

Nieuws

   Meer nieuws»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.