06.03.13 | Actueel

Uit Markant: KWS Infra werkt mee aan realisatie Rotterdam World Gateway

KWS Infra, vestiging Zwijndrecht werkt sinds enige tijd aan de realisatie van de nieuwe containerterminal van Rotterdam World Gateway (RWG) op de Tweede Maasvlakte in het Rotterdamse havengebied. Het project wordt uitgevoerd door de combinatie BAVO Gateway, waarin BAM en VolkerWessels samenwerken. VolkerWessels is in dit werk vertegenwoordigd door KWS Infra, VolkerRail en Timmer-Verzijl.

Door de realisatie van de Tweede Maasvlakte is veel ruimte gecreëerd in een nieuw stukje Nederland voor extra bedrijvigheid. De nieuwe terminal van RWG is de eerste project op de Tweede Maasvlakte, waarbij is gestart met de uitvoering. Het 108 hectare grote terrein heeft onder andere een diepzeekade van 1150 meter lengte, een kadediepte van 20 meter en een binnenvaartkade van 550 meter. Deze kades zijn al aangelegd door het havenbedrijf Rotterdam. RWG gaat de terminal verder inrichten en gereedmaken voor de overslag van honderdduizenden containers per jaar. In de tweede helft van 2014 wordt de terminal geopend.

De opdracht voor RWG bestaat uit een Design & Construct-contract, waarbij BAVO Gateway naast het ontwerp ook de uitvoering en coördinatie on-site moet fasciliteren. Momenteel zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang, waarna het ‘geweld' buiten pas echt gaat beginnen in het eerste kwartaal van 2013. Hoewel het op het eerste gezicht een redelijk ‘normaal' werk lijkt, is het project vrij uniek in Nederland. Dit komt voornamelijk door de omvang van de werkzaamheden (zie kader.

Hoeveelheden

De realisatie van de nieuwe containerterminal van RWG is voor Nederland in zijn omvang vrij uniek. Hieronder treft u een beknopt overzicht van de hoeveelheden van het project:

7 kilometer drainage

26 kilometer riool

24 kilometer mantelbuizen tracé

6 kilometer persleiding

20 kilometer bluswaterleiding

500.000 m³ grondwerk

600.000 m² zandcement

400.000 ton fundering (CTB)

240.000 ton asfalt

900 ton staalwerk

8.000 m³ betonwerk

Gerelateerde items:

Bedrijven

   Alle bedrijven»

KWS Infra Zwijndrecht

Bekijk bedrijf»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.