27.11.13 | Actueel

Uit Markant: Op Buuren Maarssen: water, rust en wonen

In 2007 heeft KWS Infra, vestiging Utrecht de eerste werkzaamheden verricht om een nieuw Vechtdorp te realiseren aan de oever van de Vecht ten zuiden van Maarssen. In samenwerking met zusteronderneming en projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten zijn in
totaal drie deelplannen gerealiseerd met elk een eigen karakter.
Anno 2013 blijkt dat Op Buuren Dorp, Op Buuren Park en Op Buuren Buiten echt één geheel vormt door de aanwezigheid van diverse fietsen voetpaden, bruggetjes en een heuse gracht. Met recht kan worden gesteld dat Op Buuren een van de meest karaktervolle en waterrijke woonomgeving is in de regio Maarssen.

KWS Infra heeft in de afgelopen jaren, op de gesaneerde DSM-locatie, het bouw- en woonrijp maken verzorgd. In nauw overleg met de projectontwikkelaar is een uitvoeringsfasering opgesteld met in totaal veertien fases. Het leveren en aanbrengen van het nodige asfalt en straatwerk is om die reden gefaseerd uitgevoerd, waarbij de overlast voor de nieuwe bewoners tot het minimum beperkt is gebleven.

Het sluitstuk van het project is kort voor de afgelopen vakantieperiode uitgevoerd. Zusterbedrijf Volker Staal en Funderingen heeft de derde en heeft KWS Infra met het doorgraven van de gracht, die door het hart van Op Buuren Dorp stroomt, de verbinding gerealiseerd met de Vecht.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.