06.03.13 | Actueel

Uit Markant: Paleiskwartier Den Bosch: Samen een kwalitatief hoogwaardig resultaat neerzetten

Het Paleiskwartier in 's-Hertogenbosch is op dit moment volop in beweging. De gemeente Den Bosch, VolkerWessels en Credo ontwikkelen in het westelijk deel van de stad een gemengd woon- en werkgebied. KWS Infra, vestiging Roosendaal verzorgt de infrastructurele inrichting van het gebied, ondersteund door verschillende VolkerWessels-bedrijven.
Het Paleiskwartier ligt op de plek waar vroeger het industrieterrein De Wolfsdonken gedeeltelijk lag. De nieuw wijk is sinds eind vorige eeuw in ontwikkeling. Zoals gezegd is het Paleiskwartier ontworpen als gemengd woon- en werkgebied: men vindt er appartementencomplexen, onderwijsinstellingen , het Paleis van Justitie, advocatenkantoren, bedrijven,cafés, restaurants, winkels en een modern stadspark. Voor de ontsluiting van de wijk zijn het nabijgelegen station en de aansluiting op de snelweg A59 ideaal. Momenteel bouwt men volop aan de realisatie van de Onderwijsboulevard en is De Croon, momenteel het hoogste gebouw van Den Bosch, net voltooid.
Als de ontwikkeling van het Paleiskwartier is afgerond, zijn in totaal 200.000 m2 kantoorruimte en 2.070 woningen gerealiseerd. Projectleider Patrick Snijders werkt namens KWS Infra, vestiging Roosendaal al geruime tijd aan het Paleiskwartier. Momenteel werkt hij aan de infrastructuur rond de gebouwen Belvédère en De Croon.
Snijders: ,,Voor het Paleiskwartier is de ‘infra' uitbesteed aan ons dochterbedrijf WSP Infra en vervolgens is KWS Infra aan de slag gegaan. Het is een fijne samenwerking met de diverse VolkerWessels-bedrijven. Wij werken samen met De Bonth & Van Hulten, Aveco de Bont, WSP Infra en Van Kessel Sport en Cultuurtechniek. De benadering en bereidwilligheid is groter dan met externe bedrijven. Samen zetten we een kwalitatief hoogwaardig resultaat neer. Dit komt onder andere naar voren uit de uitstraling van het Paleiskwartier.''

Projectontwikkeling Zeeland

KWS Infra, vestiging Roosendaal werkt op het gebied van projectontwikkeling in Zeeland veel samen met zusterbedrijf Aannemingsbedrijf Van der Poel. Gilbert van Noorden verzorgt namens KWS Infra de ontwerpen. Met de samenwerking en taakverdeling zit het wel goed. Van Noorden: ,,Met betrekking tot de ontwikkelingen werken we op allerlei terreinen samen met Aannemingsbedrijf Van der Poel. We denken mee over alle budgetramingen en alle infrastructuur, dat risicodragend is. Dit is dan ook wat de samenwerking zo uniek maakt: het gaat allemaal om vertouwen. Vertrouwen is de sleutel tot succes!"

Gerelateerde items:

Bedrijven

   Alle bedrijven»

KWS Infra, vestiging Roosendaal

Bekijk bedrijf»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.