06.03.13 | Actueel

Uit Markant - Samen op zoek naar verbetering

Bij een onderhoudsproject in de Gemeente Ouderkerk aan de Amstel  heeft KWS Infra de hulp ingeschakeld van VolkerWessels-bedrijf InfralinQ om advies te geven bij het aanleggen van bermverharding naast de rijbaan. InfralinQ biedt keuring en advies op het gebied van wegverhardingen.
Bermverhardingen naast de rijbaan zijn er in diverse vormen. Verschillende oplossingen als puinstroken van betongranulaat, grasbetonstenen en kunststofgrasstenen worden toegepast. In eerste instantie heeft de Gemeente Ouderkerk aan de Amstel gekozen voor puinstroken. KWS Infra en InfraLinQ adviseerden de gemeente echter een andere oplossing te kiezen. Door de voor- en nadelen van de verschillende opties uiteen te zetten, viel de keuze uiteindelijk op een combinatie van bermasfalt en bermprint.
Door de berm te asfalteren, zijn de onderhoudskosten minimaal. De aangebrachte profielprint zorgt vervolgens voor het gewenste 'schrikeffect'. De bekende ratel onder de wielen, die iedere automobilist weleens ervaart als je wat te ver aan de kant van de weg komt te rijden, zit nu verwerkt in de bermverharding.. Daardoor wordt de extra strook asfalt niet ervaren als verbreding van de rijweg.  De aanlegkosten zijn hoger, maar daarmee is wel een duurzame en veilige bermverharding gerealiseerd. Door de goede ervaringen gaat de gemeente opnieuw enkele wegvakken op deze manier realiseren.

Gerelateerde items:

Bedrijven

   Alle bedrijven»

KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard

Bekijk bedrijf»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.