05.06.13 | Actueel

Uit Markant: Samen werken aan veilig asfaltonderhoud

KWS Infra, vestiging Zwijndrecht heeft in juli 2011 het asfaltonderhoud in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht aangenomen. Dit betreft een raamovereenkomst tot 31 maart 2014 met mogelijk een verlenging van de opdracht voor een jaar (tot 31 maart 2015).

Het raambestek heeft geleid tot een goede samenwerking met de gemeente. Aan het begin van het jaar voeren medewerkers van KWS Infra en de gemeente samen een onderhoudsronde uit. Hierbij geeft de gemeente aan wat de wensen zijn en aan de hand hiervan biedt KWS Infra de gemeente een gepaste oplossing.

Naast het werk, dat in de raamovereenkomst beschreven staat, vraagt de gemeente KWS Infra om innovatief te zijn. KWS Infra denkt mee met de medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte om tot economisch verantwoorde en duurzame oplossingen te komen. Dit kan inhouden dat gedeeltes van het onderhoudsbestek worden aangepast, mits dit meerwaarde oplevert in alle beheersfactoren.

De werkzaamheden van het onderhoudsbestek kunnen kleinschalige (vorst)reparaties zijn, maar ook het reconstrueren van een gehele rotonde. Waar behoefte en noodzaak zijn om adequaat te handelen, wordt de focus op gelegd. Daarnaast overleggen de betrokkenen met de gemeente, welke verkeersmaatregelen en omleidingen er nodig zijn. Hierdoor kunnen de werkzaamheden zo veilig mogelijk plaatsvinden met zo min mogelijk hinder voor het verkeer en omwonenden. Aangezien KWS Infra, vestiging Zwijndrecht dit binnen haar vestiging heeft in de vorm van ‘KWS Infra Verkeer & Mobiliteit' kunnen we hierin op een snelle manier handelen.

Van verkeersplan tot revisie na afronding van de werkzaamheden alles wordt binnen KWS Infra afgestemd. Dit naar grote tevredenheid van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.