04.03.13 | Actueel

Uit Markant - Stationsomgeving Voorburg: een binnenstedelijke uitdaging

Eind oktober 2011 won KWS Infra, vestiging Rotterdam de aanbesteding van het project Openbaar Vervoer Knoop Voorburg. Het gaat om een werk van bijna 4,4 miljoen euro in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg. In nauwe samenwerking met diverse VolkerWessels-bedrijven is het project momenteel in uitvoering.
Het project is onderdeel van een totale upgrading van de stationsomgeving. De gemeente Leidschendam-Voorburg wil het gebied naar een hoger niveau tillen door het van een grijze bestrating te transformeren in een natuursteenachtige omgeving. De bouw van het busplatform past in de ambitie om het openbaar vervoer en de doorstroming daarvan kwalitatief te verbeteren. De herinrichting van de OV-knoop zorgt voor een nieuwe looproute, een nieuw busstation onder het trein- en A12 viaduct en een betere indeling en organisatie van de P&R-voorziening onder het viaduct van de Utrechtsebaan.
Kortom, een gecompliceerde binnenstedelijke aanpak. Juist daardoor is dit project erg belangrijk voor KWS Infra. In de markt zien wij namelijk een tendens naar binnenstedelijke uitdagingen. Door dit project goed af te ronden, laten we zien dat KWS Infra ook de partij is voor een gecompliceerd werk met een veelheid aan dwarsverbanden. In de toekomst liggen daar nieuwe kansen.

De uitvoering van het project loopt richting het einde. KWS Infra werkt bij de uitvoering samen met verschillende dochter- en zusterbedrijven uit het VolkerWessels-concern. NFM en Reflectielijnen van Velsen zijn betrokken bij het verwijderen en aanbrengen van het nieuwe asfalt. Holland Scherm bouwt betonnen bruggen, Vialis vernieuwt de openbare verlichting en Van Kessel Sport en Cultuurtechniek legt de groenvoorzieningen aan. Verder vervangen we 35.000 m2 bestrating en worden de verkeersregelinstallaties opnieuw aangelegd.

Bij dergelijke gecompliceerde projecten komen altijd zaken voorbi,j die van te voren niet zijn benoemd. Hierdoor is bijvoorbeeld rioolvervanging en -inspectie (MJ Oomen) in het lopende project ingevoegd. IBB Kondor gaat aan de slag met de aanleg van een wachthuisje voor de buschauffeurs. Deze onverwachte uitdagingen horen erbij en door de positie van KWS Infra binnen VolkerWessels is voor elke uitdaging een passende oplossing voorhanden. Flexibel en binnen het gestelde budget het gewenste eindresultaat leveren: dat past bij KWS Infra.

Dat KWS Infra het project binnenhaalde, was voornamelijk te danken aan de hoge score op het Plan van Aanpak (PvA). De succesfactor hierin was, naast veel kennis van de omgeving, dat KWS Infra, vestiging Rotterdam met alle mogelijk betrokken partijen in gesprek is gegaan om alle mogelijkheden en onmogelijkheden goed in kaart te hebben. In het PvA zat de uitdaging in de continuïteit van de doorstroming van de hoofdroute. Het goed organiseren van de logistiek was een belangrijke voorwaarde voor een succesvol project, zowel voor het reguliere verkeer, als voor onze eigen aan- en afvoer. Door verkeersbewegingen te analyseren en een oplossingen voor de logistieke uitdaging te bedenken, waren we in staat in het PvA te laten zien dat we alle partijen goed in beeld hadden.

Gerelateerde items:

Bedrijven

   Alle bedrijven»

KWS Infra, vestiging Rotterdam

Bekijk bedrijf»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.