06.03.13 | Actueel

Uit Markant: Verlengde Oersebaan

KWS Infra, vestiging Eindhoven heeft net na de bouwvak het werk Verlengde Oersebaan Fase 1 gegund gekregen. Het project, in opdracht van de gemeente Veldhoven, betreft de realisatie van een nieuwe rondweg rondom de kern van Oerle. De Oersebaan wordt een ontsluitingsweg van twee gescheiden rijbanen met een vrijliggende fietspad. Het werk is bijna helemaal door het vrije veld. Waar er bestaande wegen kruisen, worden vier betonnen rotondes aangelegd.
Vrij snel na gunning is gestart met de werkzaamheden. Vanwege de krappe tijdsplanning is besloten om dit project ‘lean' te plannen (Samen Slimmer Bouwen). Deze leanplanning is door diverse wijzigingen en onvoorziene zaken niet geheel gehaald, maar heeft zeker voordelen opgeleverd in het werk, zoals het moeiteloos meelopen van de nutsbedrijven.
Wat betreft de werkzaamheden heeft KWS Infra enkele goede alternatieven bij de gemeente Veldhoven voorgesteld. Om een voorbeeld te noemen: alle prefab banden vervangen door een in het werk gestorte band. De gemeente Veldhoven zag in dat er aan deze alternatieven zowel kwalitatieve als planningtechnische voordelen zaten en heeft met veel voorstellen ingestemd.
VolkerWessels-onderneming BKB Infra heeft circa 11 kilometer RWS band getrokken met behulp van een slipformpaver, waarmee per dag tot wel 600 meter band is gerealiseerd.
Eind september is gestart met de werkzaamheden. Er is begonnen met het grondwerk door het vrije veld en het aanpakken van twee rotondes. Inmiddels zijn twee rotondes en bijna twee kilometer gescheiden rijbaan en vrijliggend fietspad gereed.
Het asfalt op de rijbanen kon alleen aangevoerd worden via de rotondes. Aangezien de afstand tussen de rotondes te groot was om een goede voortgang te hebben in de asfaltverwerking is  gekozen voor het gebruik van de Shuttle Buggy. Deze machine is een buffer van 30 ton asfalt die voor het asfaltmachine wordt gezet, zodat de vrachtauto's heel de vracht kunnen lossen en weer vertrekken. Hiermee is een vele grotere productie in de verwerking van asfalt behaald.
Voorjaar 2013 is het hele project naar verwachting klaar.

Gerelateerde items:

Bedrijven

   Alle bedrijven»

KWS Infra Eindhoven

Bekijk bedrijf»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.