Verlenging CO2 bewust certificaat niveau 5

Afgelopen weken heeft Det Norske Veritas (DNV) het CO2 managementsysteem van KWS Infrabouw onder de loep genomen. Tijdens deze verlengingsaudit is getoetst op de eisen van de hoogste trede van de CO2 Prestatieladder.

Tijdens deze audit heeft DNV onder andere de volgende onderdelen, waaraan wij moeten voldoen voor de hoogste trede van de CO2 Prestatieladder, beoordeeld:

 

- de initiatieven, die wij in de sector en met overheden opzetten om minder CO2 uit te stoten,

- de correctheid van onze brandstofverbruikscijfers (footprint),

- de wijze, waarop wij met CO2 reductie omgaan op projecten, waar CO2 tot de contracteisen behoort;

- en natuurlijk of wij de gestelde reductiedoelstellingen halen.

Dit jaar is voor het eerst een vestiging bezocht, waarbij is gekeken hoe het vergroten van CO2 bewustzijn en de doorvertaling van landelijk beleid in de praktijk gaat. Tijdens het bezoek aan KWS Infra, vestiging Utrecht, is onder andere ingegaan op het Asfalt Logistiek Informatie Systeem (ALIS) en welke mogelijkheden dit biedt om ook op het gebied van CO2 besparingen te realiseren.  

 

Uiteindelijk is geen enkele tekortkoming geconstateerd, waardoor wij ook dit jaar weer het CO2 bewust certificaat niveau 5 mogen voeren.

Gerelateerde items:

Nieuws

   Meer nieuws»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.