Goede doelen

KWS Infra vindt het belangrijk zijn bijdrage te leveren aan mobiliteit. Dat doen we door wegen aan te leggen en te onderhouden, maar ook op andere manieren stimuleren wij mobiliteit. Zeker voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking is mobiel zijn van groot belang om sociale contacten te behouden en hun plaats in de maatschappij in te blijven nemen. Hieronder staan enkele voorbeelden van mobiliteitsprojecten die met steun van KWS Infra zijn gerealiseerd.

Team Rio for Roman moe maar voldaan

Duchenne Heroes 2013 een groot succes

Team Rio voor Roman 2013 heeft eind september de monster mountainbike fietstocht, Duchenne Heroes 2013, volbracht. Moe, maar voldaan en vol indrukken kwamen Remco Barkhuis, James Hallwordt en Geert de Letter op zaterdag 21 september aan in Nijmegen. Helaas moesten Francis de Wit en Arjan de Kremer na vier dagen vroegtijdig stoppen in verband met een opgelopen buikgriep. KWS Infra droeg bij aan het Team Rio voor Roman 2013 door middel van sponsoring en het leveren van fietskleding.

De fietstocht van zeven dagen door vier landen was heftig, zwaar, nat en modderig. Maar je weet waar je het voor doet, als je over de finish komt, na zo'n tien uur op de mountainbike te hebben gezeten en honderd kilometer hebt weggetrapt over onverharde paden, en bij de finish jongens met Duchenne ziet. Jongens met Duchenne, die trots zijn en helaas niet kunnen fietsen, omdat ze al in een rolstoel zitten vanwege de ziekte van Duchenne.

Team Rio voor Roman heeft € 36.000,- aan sponsorgeld opgehaald voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Totaal heeft Duchenne Heroes maar liefst € 1,2 miljoen aan sponsorgeld opgeleverd!

Het team

ALS het je raakt

Op zondag 8 september 2013 sprongen de vijf teams van ‘ALS het je raakt' in het diepe voor de ziekte ALS. Zij deden mee aan de Amsterdam City Swim en zwommen door de 400 jaar oude Amsterdamse grachten. Zij hadden maar een doel voor ogen: aandacht vragen voor de ziekte ALS en geld ophalen voor onderzoek naar deze onderbelichte ziekte. Ook KWS Infra gaf het team een steuntje in de rug door ze te sponsoren.

De Amsterdam City Swim is een jaarlijks terugkerend evenement dat aandacht geeft en geld inzamelt voor onderbelichte ziektes. Het jaar 2013 stond, zoals gezegd, in het teken van ALS. ‘ALS het je raakt' bestaat uit vijf teams opgezet door vrienden en familieleden. Voor meer informatie en de reden dat zij mee
deden aan dit evenement, kun je bekijken op hun website: http://www.alshetjeraakt.nl/.

ALS staat voor Amyotrofische Lateraal Sclerose, dit is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. Dit komt doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen - de zogenaamde hersenstam - afsterven. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. De hersenen kunnen dan geen spierbewegingen meer op gang brengen. De exacte oorzaak van de ziekte ALS is nog niet bekend. Evenmin bestaan er medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Het enige medicijn dat het ziekteproces enigszins vertraagt is riluzol (merknaam Rilutek). Het kan het leven van de patiënt met gemiddeld drie tot zes maanden verlengen. De ziekte kan voorkomen bij volwassenen op elke leeftijd, maar ontstaat meestal tussen het veertigste en zestigste levensjaar. Een klein deel van de mensen met ALS heeft te maken met een erfelijke vorm van ALS. De erfelijke vorm komt heel zelden voor en is meestal al langer bekend in de families

Wil je weten wat je zelf kunt doen voor de stichting ALS? Neem dan een kijkje op: www.stichting-als.nl.

KWS Infra bij Jip

De oprit van Jip

KWS Infra heeft haar steentje bijgedragen aan de aanleg van de oprit bij het huis van de familie Van den Enden. Zoon Jip van drie jaar oud heeft PVL (periventriculaire leucomalacie), waardoor hij spastisch en bijna blind is en epilepsie heeft.  Rond het huis van de familie was de oprit voorzien van grind wat een steeds grotere hinderfactor was in het verplaatsen van Jip in zijn kinderwagen. Hier moest wat aan gebeuren, zeker als je bedenkt dat Jip groter, en dus zwaarder, wordt.

Kijlstra Bestrating benaderde KWS Infra met het verzoek de grindlaag af te graven en zand te storten in op het woonerf. KWS Infra werkte, in een coördinerende en faciliterende rol, uiteraard graag mee om de mobiliteit van Jip en zijn familie te verbeteren. In samenwerking met enkele andere ondernemers is in korte tijd de gewenste klinkerverharding rond het huis van de familie Van den Enden gerealiseerd.

Meer informatie over Jip vind je op de volgende website:

http://jipvandenenden.nl

Ook zijn de ontwikkelingen rond Jip te volgen op Twitter:

https://twitter.com/Ikbenbijzonder

OOG 1
Het OOG vanuit de lucht

Het OOG van Ruigoord

Dit jaar bestaat het kunstenaarsdorp ‘Ruigoord' in het westelijk havengebied van Amsterdam veertig jaar. Ter ere van dit jubileum heeft Bruno Doedens - SLeM (Stichting Landschapstheater en Meer) een landart-sculptuur ontworpen. De omgeving is dit hele jaar  opgesierd door ‘Het OOG' van Ruigoord. Dit tijdelijke sculptuur van zand en grond heeft de vorm van een oog met een omvang van 100 bij 250 meter.

In nauwe samenwerking met Ruigoord en in opdracht van Haven Amsterdam realiseerden de hoofdsponsoren KWS Infra, vestiging Amsterdam - Heerhugowaard en Aannemingsbedrijf Markus samen de aanleg van ‘Het OOG'. De sculptuur vormt een podium voor culturele activiteiten bij volle maan. Naast ‘Het OOG' staat een toren waar vanuit je een goed overzicht hebt op de scultuur.

KWS Infra is trots ‘Het OOG' mede mogelijk te hebben gemaakt voor de kunstenaars. Het project is op verschillende website en via sociale media te volgen. Enkele hiervan staan hieronder genoemd.
- http://www.ruigoord.nl
- http://vimeo.com/61874661
- https://twitter.com/ruigoord
- http://www.slem.org

IMG_9033

KWS Infra, vestiging Rotterdam ondersteunt Roparun-teams

Zoals ieder jaar met Pinksteren (23 t/m 25 mei) vond ook in 2015 weer de Roparun plaats. Met deze jaarlijkse nonstop-estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam halen meer dan 300  teams zo veel mogelijk geld op voor projecten die mensen met kanker ondersteunen.

 

KWS Infra, vestiging Rotterdam droeg haar steentje bij door twee teams financieel te ondersteunen: team 20 ‘Help een mens!’ en team 78 ‘Gem. Capelle aan den IJssel’. Voor team 20 heeft KWS Infra de personenbusjes, waarin de estafettelopers zitten als ze niet hoeven te lopen, gesponsord. Bij team 78 betrof het een financiële bijdrage, waarmee ons logo prominent op het shirt kwam te staan.

 

Een van de deelnemers van team ‘Help een mens!’ was John Ditiecher . KWS Infra vroeg hem naar zijn ervaringen: ,,Bij team ‘Help een mens!’ waren de lopers en loopsters verdeeld in twee groepjes van vier, die elkaar om de vier tot vijf uur afwisselden: van de start zaterdagmiddag tien voor vier tot aan de finish in Rotterdam maandagmiddag om drie over half twee. Elk groepje bestaat verder uit twee fietsers, een masseur, een chauffeur en een bijrijder voor o.a. de navigatie. Terwijl het ene groepje loopt, rijdt het andere groepje vooruit naar het wisselpunt samen. Het uit tweeëntwintig vrouwen en mannen bestaande team kon, behalve over de ‘KWS Infra’ busjes, gebruik maken van een verhuiswagen, door verhuisbedrijf De Haan beschikbaar gesteld, met o.a. kookspullen, eten en drinken, stretchers en luchtbedden.”

 

Na afloop waren de teamleden moe maar voldaan. John: ,, Het meest aangrijpende vond ik, toen we als hele ploeg samen de laatste paar kilometers aflegden. Je komt dan langs de Daniel den Hoed Kliniek  met al die klappende patiënten en personeelsleden op de stoep. Daar kreeg ik kippenvel van. Ik besefte me extra waarom wij en de sponsors mee deden aan de Roparun.”

+