Geluidsscherm Beuningseplas

Om geluidsoverlast in een woonwijk in Beuningen tegen te gaan heeft Holland Scherm het design-en-constructproject Geluidsschermen Beuningse Plas aangenomen. De geluidsschermen zijn geïntegreerd met bestaande nieuwbouwwoningen, die ook geluidwerend gebouwd zijn. De hoogte van de geluidsschermen en de hoogte van de huizen komen overeen, waardoor de woningen en de schermen uiteindelijk een geluidwerend geheel vormen. Tussen de woningen staan terpen waarop de schermen gebouwd zijn, hier zijn de schermen 6 meter hoog. Op de overige plaatsen zijn de schermen 10 meter hoog. De geluidsschermen bestaan uit boorschroefpalen met een betonnen fundering, waarop stalen stijlen en betonelementen zijn geplaatst. Aan weerszijden van de betonelementen is dubbelwandig gaas geplaatst gevuld met lavagesteente. De aansluitingen naar de woningen zijn uitgevoerd met glazen elementen waardoor er een architectonisch esthetisch verantwoord straatbeeld ontstaat.

Feiten & cijfers

Plaatsnaam
Beuningen
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Gemeente Beuningen
Aanneemsom
€1.485.000
Contractvorm
Design&Construct
Startdatum
oktober 2006
Oplevering
februari 2008
Projectcategorieën

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.