ExxonMobil life flare tip inspectie

Tecson Inspections, specialist in industriële camera inspecties, heeft zijn eerste life flare tip inspectie met haar nieuwe partner Airfilms, met groot succes uitgevoerd bij ExxonMobil in Rotterdam. 

Feiten & cijfers

Contact
Projectcategorieën

Nieuwe partner Airfilms

Ter voorbereiding op de aanstaande shutdown was informatie over de toestand van de huidige flare tip wenselijk. Binnen enkele dagen was de vlucht voorbereid en was de SUAS (Small Unmanned Aerial System) airborne.

Small Unmanned Aerial System

Het unieke voordeel van de nieuwe SUAS (Small Unmanned Aerial Systems) inspectie is de perfecte bestuurbaarheid en de stabiliteit van het 8-motorige, electrisch aangedreven luchtvaartuig. Daardoor maakt de fotocamera haarscherpe opnamen vanuit een vooraf in overleg met ExxonMobil bepaald standpunt. Geheel in overeenstemming met de locaal geldende veiligheidsvoorschriften. Tijdens de vlucht werden de beelden realtime op het grondstation bekeken, zodat het camerastandpunt waar nodig op aanwijzing van de opdrachtgever kon worden bijgestuurd.

Veelzijdige toepassing

Het onbemande luchtvaartuig is bij uitstek geschikt voor de gedetailleerde visuele inspectie van hoge industriële objecten in situaties met bijzondere veiligheidseisen. Naast flaretips en schoorstenen kunt u bijvoorbeeld ook denken aan pijpbruggen, opslagtanks en andere constructies.

Meer weten over dit project?

Contact Peter van Amsterdam »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.