Onderhoud asfaltwegen Ridderkerk 2015

Asfaltonderhoud Ridderkerk in uitvoering!

De asfaltwerkzaamheden op de Geerlaan, Kievitsweg en Rijksstraatweg zijn succesvol uitgevoerd in week 39.

 

Feiten & cijfers

Primeur voor Gemeente Ridderkerk en KWS Infra Zwijndrecht

Maandag- en dinsdagavond/nacht (21-22 september) heeft KWS Infra Zwijndrecht voor Gemeente Ridderkerk een geluidsreducerende deklaag ‘KonwéCity’ verwerkt. Gemeente Ridderkerk en KWS Infra Zwijndrecht hebben hiermee de primeur te pakken om als eerste de rode variant van KonwéCity te verwerken. De rode KonwéCity deklaag is toegepast als fietsstrook aan beide kanten naast de zwarte KonwéCity deklaag. De deklagen zijn warm in warm verwerkt met drie asfaltspreidmachines.

 

KWS Infra Zwijndrecht had het werk aangenomen op basis van EMVI.
Het belangrijkste criterium was ‘functionele prestatie asfalt’ , waarbij KWS zeer goed scoorde op onder andere geluidsreductie en levensduur. Door een goede samenwerking met Infralinq heeft KWS Infra het werk kunnen aannemen. De goede samenwerking, zowel vóór de aanbesteding als tijdens de uitvoering hebben geleid tot een resultaat om trots op te zijn!

Erg leuk, per mail kregen we complimenten van bewoners:

Een bewoner aan de Rijksstraatweg te Ridderkerk: 'Via deze weg wil ik u een compliment geven over de correcte en goede afwerking van de werkzaamheden aan het rijvak Rijksstraatweg nr2 t/m de brug. In Rijsoord. Als bewoner van de Rijksstraatweg hebben wij nauwelijks hinder ondervonden van u werkzaam heden. Op een correcte manier van te voren geïnformeerd. Ook bij de werkzaamheden s'nachts is er geen onnodig geluidshinder ondervonden, terwijl de machines genoeg geluid kunnen produceren. Dit is wat ik even kwijt wou, klagen is gauw gedaan, maar als het anders is mag dat ook wel eens gezegd worden.'*

 

Een andere bewoner, tevens aan de Rijksstraatweg te Ridderkerk: 'Nadat ik medio juli de gemeente heb verzocht om het asfalt (waaronder ook de overlast gevende wortelopdruk) te repareren is dat nu ook, zoals was toegezegd, gerealiseerd. Het past mij dan ook om hiervoor onze waardering uit te spreken. Niet alleen voor het feit dat het gerealiseerd is maar ook voor de manier hoe het is uitgevoerd. Zo'n project uitvoeren kan nooit zonder hinder voor aanwonenden maar wij hebben ervaren dat de hinder tot een minimum is beperkt. Goed gekozen uitvoeringsmomenten qua frezen en asfalteren en een strakke planning die gehaald is. Onze complimenten hiervoor. We hopen ook dat de wortelopdruk weer een paar jaar onopgemerkt blijft. Het geheel ligt er nu in ieder geval weer netjes en strak bij waarvoor nogmaals onze dank.'*

 

 

*De namen van de bewoners zijn bij Gemeente Ridderkerk en KWS Zwijndrecht bekend.

 

 

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Meer weten over dit project?

Projectbegeleider

Dhr. A. Kortleve

Neem contact op

Omgevingsmanager

Dhr. O. van der Klippe

Neem contact op

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.