Reconstructie OV knoop Voorburg

In november 2011 heeft KWS Infra het project "OV Knoop Voorburg" aangenomen, een complete reconstructie onder andere asfalt en natuursteen bestrating, voor een bedrag van 4,3 miljoen euro. Dat de vestiging bij de aanbesteding op de eerste plaats eindigde, was voornamelijk te danken aan de hoge score op het Plan van Aanpak.

Feiten & cijfers

Aanneemsom
4,4 miljoen euro
Asfalt
9.000 m2
Bestrating
35.000 m2
Betonnen bruggen
2 stuks
Verkeersregelinstallatie
2 stuks
Contact
Projectcategorieën

Het Project

De komende maanden ondergaat de hele stationsomgeving van Voorburg een herinrichting met veel nieuw asfalt. Begin januari is hier, middels het verwijderen van alle bomen en 2.000 m2 vijverpartij, reeds aan begonnen. De herinrichting van de Voorburgse OV-knoop zorgt voor het asfalteren van een nieuwe looproute, een nieuw busstation onder het trein- en A12 viaduct en een betere indeling en organisatie van het parkeerterrein, inclusief een P&R-voorziening onder het viaduct van de Utrechtsebaan. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg wat een mooi voorbeeld is van binnenstedelijk asfalteren.

VolkerWessels Samenwerking

Naast het asfalteren van KWS Infra (asfalt en 35.000 m2 natuursteenbestrating), leveren ook VolkerWessels bedrijven Holland Scherm (twee betonnen bruggen en een lichtwand), Vialis (openbare verlichting en verkeersregelinstallatie) en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek (cultuurtechnische werkzaamheden) een grote bijdrage aan het project. De kleinere, maar net zo noodzakelijke inbreng van MJ Oomen, Romers Transport, Reflectielijnen van Velsen en KWS Infra, vestiging Zwijndrecht, afdeling Verkeer&Mobiliteit maken de VolkerWessels samenwerking compleet!

Het Doel

De werkzaamheden, die medio september gereed moeten zijn, dienen het stationsgebied aantrekkelijker en toegankelijker te maken. De lange promenade die voetgangers tussen de Binckhorst, het NS-station en de Herenstraat geleidt, zal hier een belangrijk onderdeel van uitmaken.

Meer weten over dit project?

Contact KWS Infra, vestiging Rotterdam »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.