Reconstructie Prins Bernhardlaan Alphen a/d Rijn

KWS Infra Rotterdam werkt van eind april tot medio oktober aan de reconstructie van de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. In het project wordt gewerkt aan het verleggen en vervangen van kabels en leidingen onder de trottoirs en fietspaden en ook krijgt de rijbaan een opknapbeurt. Op deze website vindt u algemene informatie over het project, zoals planning en fasering. Ook geven we wekelijks een update van de werkzaamheden. En uiteraard is er een contactformulier om uw vragen, opmerkingen en complimenten aan ons door te geven.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Gemeente Alphen aan den Rijn
Contact
Projectcategorieën

Werkzaamheden

Vanaf 1 mei werken de diverse eigenaren aan het verleggen en / of vervangen van de kabels en leidingen. Hierbij gaat het onder andere om gas, water en electriciteit. Hiervoor zal aan beide kanten van de Prins Bernhardlaan gewerkt worden. KWS Infra Rotterdam heeft hierin een coordinerende rol en zal ook het grondwerk voor deze werkzaamheden aan de kabels en leidingen verzorgen.

In de zomervakantie van 2017 wordt de rijbaan van de Prins Bernhardlaan onder handen genomen. Van 17 juli tot en met 6 augustus vervangen we in vier weken tijd de volledige fundering en brengen nieuw asfalt en bestrating aan in het nieuwe wegprofiel.

 

Planning en Fasering

De werkzaamheden worden uitgevoerd van medio april tot medio oktober. Onderstaand treft u een globale mijlpalen planning:

 

  • 17 april - Start werkzaamheden fase 1: kabels en leidingen trottoirs / fietspaden.
  • 7 juli - Fase 1 gereed.
  • 10 juli - Start werkzaamheden fase 2: rijbaan Prins Bernhardlaan.
  • 6 augustus - Fase 2 gereed.
  • 7 augustus - Fase 1: afrondende werkzaamheden kabels en leidingen.
  • Medio oktober  - Werk gereed.

 

Voor onvoorziene omstandigheden hebben we een ruime buffer ingepland, waardoor we de vernieuwde Prins Bernhardlaan uiterlijk medio oktober opleveren.

Wekelijkse update 20-04-2017

De werkzaamheden aan de Prins Bernhardlaan zijn deze week gestart met het verwijderen van de beplanting en het opbreken van de voet- en fietspaden in voorbereiding op het werk aan de kabels en leidingen, dat op 1 mei begint. Ook ons ketenpark en depotlocatie zijn ingericht.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Meer weten over dit project?

Omgevingsmanager

Frank Morel

Neem contact op

Vragen, klachten of complimenten? Vul onderstaand formulier in

Eén of meer verplichte velden zijn niet of onjuist ingevuld. Vul deze velden alsnog (correct) in en klik op 'Verzenden'
* Verplichte velden

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.