Riolering Burggraven- en De Sitterlaan Leiden

Op maandag 23 maart is KWS Infra vestiging Rotterdam begonnen met het vernieuwen van de riolering in de Burggravenlaan en De Sitterlaan in Leiden, waarop deze straten aansluitend opnieuw worden bestraat. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Leiden en duurt naar verwachting tot eind september.

Locatie

De Burggravenlaan en De Sitterlaan vormen de as van de Professoren- en Burgemeesterswijk van Leiden, een wijk ten zuiden van de binnenstad. De Burggravenlaan wordt omringd door drie basisscholen, twee middelbare scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en meerdere kinderdagverblijven. De scholen tellen bij elkaar een hoog aantal leerlingen (ruim 5000). Dit betekent een hoge verkeersintensiteit in de laan voor en na schooltijd. Tijdens de planning en uitvoering van de werkzaamheden is dit een van onze grootste aandachtspunten.

Werkzaamheden

Het werk wordt in fasen uitgevoerd. Er wordt gestart met het vernieuwen van de riolering aan de even zijde van de Burggravenlaan. Tegelijkertijd worden de trottoirs en parkeervakken aan de oneven zijde van De Sitterlaan herstraat. Wanneer de riolering van de Burggravenlaan vernieuwd is, start hetzelfde proces aan de even zijde van De Sitterlaan en worden de trottoirs en de parkeervakken aan de oneven zijde van de Burggravenlaan opnieuw bestraat. Het werkgebied zal zich constant beperken tot een lengte van maximaal twee zijstraten.

Omgeving

Tijdens het project zal een omgevingsmanager van KWS Infra de bewoners, scholen, BSO’s en kinderdagverblijven op de hoogte houden van de werkzaamheden. Zo konden de buurtbewoners, voorafgaand aan de werkzaamheden, met vragen terecht op een inloopavond  in de bouwkeet van KWS Infra op de kruising Fruinlaan-Burggravenlaan. Deze mogelijkheid blijft de komende weken bestaan tijdens een wekelijks inloopspreekuur in onze bouwkeet (even weken 7.30-8.30 uur, oneven weken 15.00-16.00 uur). Ook via een digitale nieuwsbrief, Twitter en Facebook worden de bewoners op de hoogte gehouden  over de voortgang van het project.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Meer weten over dit project?

Omgevingsmanager

Leonore Koopman

Neem contact op

Digitale nieuwsbrief ontvangen?

Eén of meer verplichte velden zijn niet of onjuist ingevuld. Vul deze velden alsnog (correct) in en klik op 'Verzenden'
* Verplichte velden

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.