Rotonde Westduinweg Den Haag

In de eerste maanden van het jaar heeft KWS Infra, vestiging Rotterdam een rotonde gerealiseerd op de kruising van de Westduinweg - Zeesluisweg - Duinstraat in Scheveningen. Het project is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag. Door een slimme fasering en het verkorten van de doorlooptijd door te werken volgens de LEAN-principes van Samen Slimmer Bouwen zijn de werkzaamheden in zeven weken afgerond.

Feiten & cijfers

Aanneemsom
€ 384.000,-- (excl. BTW)
Uitvoeringsperiode
Januari t/m februari 2015
Asfalt
350 ton
Straatwerk
1.000 m2
Granieten keien
160 m2
Groenwerk
1.370 m2
Opdrachtgever
Gemeente Den Haag
Contact
Projectcategorieën

Locatie

Het kruispunt Westduinweg - Zeesluisweg - Duinstraat was een T-kruising zonder verkeersregelinstallatie. Zeker in de zomermaanden was het een drukte van belang met strandgangers, die hun weg van en naar het Scheveningse strand zochten. Om de doorstroming veiliger en soepeler te laten verlopen, heeft de gemeente Den Haag besloten om de kruising te vervangen door een rotonde.

Werkzaamheden

De rotonde is in drie fases gerealiseerd. In de eerste fase is het gedeelte van de rotonde bij de flat Lindoduin en bij het tramspoor aangelegd. Het verkeer was door middel van barriers van het werkvak gescheiden en kon daardoor richting Scheveningen gewoon doorgang vinden. In fase 2 is het verkeer omgelegd naar het aangelegde deel van de rotonde, waarna de rest van de rotonde is gebouwd. Als laatste fase zijn de deklaag en de markering aangebracht.

Door de fasering en een planning conform SSB heeft KWS Infra, vestiging Rotterdam de periode van de werkzaamheden weten te beperken van de gestelde 12 naar uiteindelijk 7 weken. Door meer tijd te nemen voor de werkvoorbereiding zijn tegenvallers, zoals bijvoorbeeld langere levertijden, voorkomen.

Omgeving

Tijdens het project heeft KWS Infra, vestiging Rotterdam een omgevingsmanager ingezet om de buurtbewoners en andere belanghebbenden zo goed mogelijk te informeren over de werkzaamheden. Zo was er een informatieavond en wekelijks inloopspreekuur, waar men met vragen en opmerkingen terecht kon. Ook via Social Media als Twitter en Facebook is het publiek op de hoogte gehouden van de voortgang van het project.

Meer weten over dit project?

Contact KWS Infra, vestiging Rotterdam »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.