Grondwerk nieuwbouw First

In Rotterdam aan het Weena tegenover het centraal station wordt momenteel de FIRST gerealiseerd. Een gebouw van 120m hoog met als functie winkel-, kantoor- en woonruimte.

Feiten & cijfers

Contact
Projectcategorieën

De bouw wordt uitgevoerd door een combinatie Boele & van Eesteren met Wessels Zeist welke de complete kelder hebben uitbesteed aan Van Hattum en Blankevoort regio zuid.

Het grondwerk voor de tweelaagse parkeerkelder welke onder het gebouw komt, wordt uitgevoerd door Romers Grondverzet. De bouwkuip heeft een afmeting van ca. 45,00 bij 90,00 meter en zal tot 8,50 meter onder maaiveld worden ontgraven.

Bij de ontgraving komt 21.500,00 grond vrij. Tijdens de ontgraving zal de bouwkuip worden voorzien van twee stempellagen. Deze stempels worden tijdens het grondwerk aangebracht. Door de twee stempellagen wordt de bouwkuip in drie fases ontgraven.

De eerste en de tweede laag zijn vervuild met zware metalen en worden onder een saneringsregime afgegraven.

Meer weten over dit project?

Contact Martijn de Groote »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.