Verbreding N50 Ramspol-Ens voor verkeersveiligheid/doorstroming

Het project N50 Ramspol-Ens is één van de projecten die in het kader van de ‘Spoedwet wegverbreding' door Rijkswaterstaat (RWS) wordt uitgevoerd. Doel van het project is om op de N50 tussen Ramspol en Ens de veiligheid en doorstroming van weg- en scheepvaartverkeer te verbeteren. Dit willen ze realiseren door een goede weg- en terreininrichting van het gebied te maken. Het asfalteren van een nieuw wegdek zorgt voor de wegverbreding.

Verrichtte werkzaamheden

Hiertoe is de kruising van de N50 bij Ens ongelijkvloers gemaakt (nieuw wegviaduct Schokkeringweg) en is een dertien meter hoge brug met een beweegbaar deel gerealiseerd. Het asfalteren van een nieuwe vierbaans wegdek van circa zes kilometer verbindt deze werken met elkaar. Ook zijn het onderliggende wegennet en de waterhuishouding aangepast. Als laatste wordt de oude Ramspolbrug gesloopt.

Infrateam N50

In januari 2010 gunde RWS het contract voor dit project aan Infrateam N50. 
De bouwcombinatie bestaat uit KWS Infra, Van Hattum & Blankevoort, Boskalis en Hollandia. Het installatiewerk in het project wordt verzorgd door Vialis.

Verbeterde verkeersveiligheid

Met de openstelling van de brug is de verbinding van de nieuwe N50 compleet en de formele ingebruikname van de brug wordt voor het eind van dit jaar (2012) verwacht. Het grootste deel van de nieuwe N50 is in gebruik sinds 26 september 2011.

Door de ongelijkgelijkvloerse kruising en de nieuwe geïsoleerde ligging van de N50 is de verkeersveiligheid in de omgeving drastisch verbeterd.

 

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.