icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 april 2018

200 basisschoolscholieren bezoeken project in Melissant

Op woensdag 25 en donderdag 26 april bezochten 200 basisschoolscholieren één van onze projecten in Melissant (gemeente Goeree-Overflakkee). Het doel van dit bezoek was om de veiligheid te waarborgen voor de kinderen en onze medewerkers tijdens het project. De schoolkinderen kregen allereerst een uitleg over de veiligheidsregels en de gevaren. Vervolgens namen ze een kijkje bij één van onze machines.

Het project in het centrum van Melissant

Sinds begin april is KWS Infra Zwijndrecht aan het werk in Melissant. De werkzaamheden omvatten een reconstructie van de riolering en het vervangen van de bestrating op de Molendijk en de Nieuweweg. Deze werkzaamheden vinden midden in het centrum plaats waar veel kinderen lopen, fietsen en spelen. Daarom vroeg dit om extra aandacht op het gebied van veiligheid. Eerder zijn de scholen, kinderen en ouders middels een flyer geïnformeerd over de mogelijke gevaren in de nabijheid van de werkzaamheden. Met het projectbezoek zijn de werkzaamheden en de daarbij behorende veiligheidsaspecten verder uitgelegd aan de kinderen.

Veilig het project op

Er kwamen 4 tot 5 groepen kinderen per dag op bezoek. In kleine groepen en onder goede begeleiding van de aanwezige KWS-collega's namen ze een kijkje op het werk. De kinderen kregen uitleg over onze werkzaamheden, veiligheidskleding en de regels over waar zij wel en niet mogen komen werden uitgelegd. Op deze manier maken we de kinderen bewuster van de veiligheid rondom onze werkzaamheden. Deze benadering is enthousiast door de omgeving ontvangen en draagt ook bij aan het begrip voor de overlast die de werkzaamheden met zich mee kunnen brengen.