icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 mei 2020

Eerste proef met duurzame asfaltbanden met gerecycled asfalt

KWS Infra Zwolle heeft samen met Asfalt Productie Doetinchem (KWS) een duurzaam mengsel voor asfaltbanden ontwikkeld. Afgelopen maand werd een eerste proef uitgevoerd op het terrein van onze asfaltcentrale. Belangrijkste eigenschap: het mengsel bestaat gedeeltelijk uit gerecycled asfalt en is bij renovatie of sloop voor 100% te recyclen.

Oppervlakten van asfalt met asfaltbanden zijn duurzamer dan asfaltoppervlakten met banden van een ander materiaal. Bij renovatie of sloop zijn namelijk geen aparte werkgangen nodig voor het recyclen van de grondstoffen. In één werkgang kan al het asfalt van de weg inclusief de asfaltband opgenomen worden en vervolgens verwerkt worden in een nieuw asfaltmengsel. Daarmee is deze asfaltband dus 100% recyclebaar. Het nieuwe asfaltbandenmengsel heeft door het percentage gerecycled asfalt een lagere MKI-waarde dan een traditioneel bandenmengsel.

 

Nu de eerste proef geslaagd is, blijven we dit product doorontwikkelen om het percentage gerecycled asfalt in deze asfaltbanden verder te verhogen en zodoende het product te verduurzamen.

Toepassing asfaltbanden

Asfaltbanden zijn toepasbaar voor verschillende doeleinden. Van kantopsluitingen bij multifunctionele ijs- en skeelerbanen tot kantopsluitingen van fiets- en voetpaden. Bogen vormen geen probleem en de band wordt naadloos aangebracht.


Lees meer over het product op onze productpagina.