icon-arrow-right
HomeNieuws Werkzaamheden Container Exchange Route officieel gestart

Werkzaamheden Container Exchange Route officieel gestart

Actueel | Duurzaamheid

Afgelopen donderdag 9 mei werd samen met het Havenbedrijf Rotterdam de aanleg van de Container Exchange Route (CER) officiëel afgetrapt. Het project is zowel voor het Havenbedrijf Rotterdam als voor Combinatie CER een uniek project. Het concept van de CER is nog nergens in de wereld gerealiseerd. De realisatie van de CER draagt bij aan het verbeteren van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. KWS is als onderdeel van Combinatie CER trots dat hier een bijdrage aan kunnen leveren samen met Van Hattum en Blankevoort.

De eerste werkzaamheden

In april zijn de eerste werkzaamheden gestart, waardoor onze inspanningen van ontwerpen, voorbereiden en afstemmen met stakeholders zichtbaar worden. Voor zowel het deel baan als viaducten zijn de eerste onderdelen in volle gang. De combinatie is begonnen met het aanbrengen van voorbelastingen voor viaduct Zuid (tracé 7). Daarnaast zijn de damwand- en paalfundaties geplaatst voor de te realiseren viaducten en worden de schraalbetonfundatie voor de aanleg van de baan (tracé 9b en 6b) aangelegd.

Een eigen betoncentrale

De CER baan is een baan van circa 14 kilometer lang, gemaakt van doorgaand gewapend beton. Hiervoor is speciaal voor het project CER een mobiele betoncentrale geïnstalleerd in Rozenburg. Met deze eigen betoncentrale produceren we zowel constructiebeton als schraalbeton. Met kippers wordt het schrale betonmengsel naar de diverse locaties op de bouwplaats gebracht. Tot wel 1000 m3 per dag wordt geproduceerd en verwerkt, waardoor afstemming over de productie en aanvoer van de grondstoffen cruciaal is. De grondstoffen voor het beton worden per schip aangevoerd. Julianahaven Recycling (een KWS-onderneming) verzorgt de levering van het betonpuin dat verwerkt wordt in de fundering van schraalbeton. Dit is een onderdeel van de Doorgaand Gewapend Beton constructie (DGB constructie). Door de recycling van dit betonpuin én de mobiele betoncentrale dichtbij de projectlocatie leveren we een bijdrage aan verduurzaming van het project. 

Meer over de CER

Wilt u meer weten over de CER, bekijk dan de projectwebsite www.cerinfra.nl en bekijk onderstaande vlog van onze opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam. 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Update werkzaamheden Container Exchange Route

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam is Combinatie CER bestaande uit Van Hattum en Blankevoort en KWS afgelopen april...

Nieuwste editie Markant is uit

KWS komt vandaag met de nieuwste editie van relatiemagazine Markant. In deze Markant staat de KWS’er centraal. Onze...

Eerste wintrackmast in Zeeland een feit

Gisteren is de eerste nieuwe hoogspanningsmast (wintrackmast) opgericht in Rilland. Dit is de eerste van de in totaal 114...

Bedrijven

+