icon-arrow-right
HomeNieuws Combinatie Tessel eerste open seizoen door

Combinatie Tessel eerste open seizoen door

Actueel

In dijkenland een bekend fenomeen: het open en gesloten seizoen. In het open seizoen mag er aan de dijk gewerkt worden, in het gesloten seizoen in principe niet. Op het Waddeneiland Texel heeft Combinatie Tessel (KWS en Boskalis) het eerste open seizoen achter de rug. In deze periode zijn op vier verschillende locaties dijkversterkingen uitgevoerd.

De dijk op Texel voldoet niet meer aan de huidige eisen en wordt de komende jaren versterkt, zodat de Tesselaars de komende jaren weer veilig achter de dijk kunnen wonen. De Combinatie Tessel (waar KWS Infra Amsterdam - Heerhugowaard namens KWS bij betrokken is) heeft de opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gekregen deze werkzaamheden de komende jaren uit te voeren.

 

In het afgelopen open seizoen is er veel zetsteen geplaatst, Open Steenasfalt en Waterbouwasfalt aangebracht en klei en grond verwerkt. Het meest indrukwekkend was echter de dijkversterking in het dorp Oudeschild, waarbij niet zozeer de omvang imponerend is, maar de ruimte waarin dit uitgevoerd moest worden. Dicht langs nauwelijks gefundeerde huizen heeft Combinatie Tessel 20 meter lange damwandplanken aangebracht. 

Het totale project loopt van de polder Wassenaar tot aan het Horntje. De dijk is daarbij opgedeeld in verschillende secties. Naast het verbeteren van de zeedijk worden ook een drietal verouderde gemalen vervangen. Dit zijn het gemaal bij de Schans, bij Dijkmanshuizen en bij Eijerland. Kijk voor meer informatie op www.combinatietessel.nl.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Nieuwe spoorlijn Roodeschool-Eemshaven geopend

Afgelopen week is de nieuwe spoorlijn Roodeschool-Eemshaven in gebruik genomen. VolkerRail , net als KWS een Koninklijke...

Gebiedscontract Zaanstreek Waterland definitief gegund aan Combinatie KWS / Van Hattum...

Provincie Noord-Holland heeft het gebiedscontract Zaanstreek Waterland definitief gegund aan de Combinatie KWS Infra...

De strijd aan met het ijs op de vaarwegen van de Zeeuwse Delta

Door de vorst ligt ons werk op diverse plekken helaas stil. Echter, voor bepaalde collega’s binnen ons bedrijf is het...

Bedrijven

+