icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 juni 2022

Dag van de Bouw: kom kijken bij KWS op 18 juni

Neem een kijkje in onze keuken. Op zaterdag 18 juni organiseert Bouwend Nederland de jaarlijkse Dag van de Bouw, waarbij bouwlocaties in het hele land hun deuren openen voor publiek. Benieuwd naar wat zich afspeelt achter de bouwhekken? Kom dan kijken bij een van de deelnemende projecten van KWS.

Dijkversterking Markermeerdijken, Hoorn Oeverdijk en stadsstrand

In Hoorn, naast de Schouwburg realiseert KWS een oeverdijk. De nieuwe halfhoge dijk in het Markermeer wordt vóór de bestaande dijk aangebracht. Het bijzondere van deze plek is, is dat de gemeente Hoorn deze dijkversterking als kans ziet om er een stadsstrand te realiseren. Betreed als een van de eerste de oeverdijk in aanleg én het toekomstige strand. Neem een uniek kijkje op de bouwplaats en bij het imposante materieel.

 

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS, Van Hattum & Blankevoort
Bezoekersinformatie

IJsselmondse knoop, Ridderkerk

De IJsselmondse knoop in Ridderkerk is de ontsluiting van het bedrijventerrein Dutch Fresh Port op de snelweg A15. In opdracht van Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard wordt dit drukke kruispunt volledig gereconstrueerd.

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS, Van Hattum & Blankevoort, Vialis
Bezoekersinformatie

Energiepark Pottendijk, Emmen

In Emmen wordt in opdracht van Shell gebouwd aan Energiepark Pottendijk. Veertien windturbines en ongeveer 35 hectare met in totaal 90.000 zonnepanelen gaan hier samen jaarlijks tot 170 GWh aan elektriciteit opwekken.

 

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS, Van Hattum & Blankevoort, Vialis
Bezoekersinformatie

N522 Vervanging brug Ouderkerk, Ouderkerk a/d Amstel

Het project N522 Vervanging brug Ouderkerk omvat de sloop van een bestaande brug over de Amstel, het bouwen van twee nieuwe bruggen en het aanpassen van de aansluitende infrastructuur. Speciaal aan dit project is het bouwen van de basculekelder op de oever, zodat deze na realisatie kan worden ingeschoven op de definitieve plek.

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS, Van Hattum & Blankevoort en Vialis
Bezoekersinformatie

Piekberging Haarlemmermeer

Een minipolder voor klimaatadaptieve waterberging in de Haarlemmermeer. Voor de aanleg van deze piekberging wordt een dijk van ca. 4 km aangelegd op het laagste punt van de gemeente Haarlemmermeer. De dijk is een bron van biodiversiteit in flora en fauna.


Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS, Van Hattum & Blankevoort
Bezoekersinformatie

Gemaal Monnickendam

In opdracht van het hoogheemraadschap wordt een nieuw gemaal gerealiseerd in de Nieuwendam (primaire kering), tussen de Gouwzee en het Purmer Ee, onder de bestaande N247.

 

Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS, Van Hattum & Blankevoort 
Bezoekersinformatie

Bouw ongelijkvloerse kruising N391 - Emmerweg Emmen

In opdracht van de provincie Drenthe realiseert KWS op de kruising van de Emmerweg en de N391 twee nieuwe rotondes en een viaduct om de doorstroming van het verkeer te optimaliseren. In ongeveer één jaar tijd wordt er 120.000 m3 grond verzet en verwerken we ruim 10.500 ton asfalt! Kom langs, kijk je ogen uit en ervaar zelf hoe mooi het werken in de infrastructuur is.

 

Bezoekersinformatie

Alle bouwprojecten die deelnemen aan Dag van de Bouw

Op www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht vind je een compleet overzicht van alle bouwprojecten die deelnemen aan de Dag van de Bouw.